Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη, εάν η Τουρκία ήταν μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα

Κοτζιάς: Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη, εάν η Τουρκία ήταν μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα
Εξακολουθούμε να στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Την θέση ότι «θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη, εάν η Τουρκία ήταν μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα» διατύπωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς.
Ο κ.Κοτζιάς υποστήριξε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι αυτή που πρέπει να απαντήσει «αν θέλει να εξευρωπαϊστεί ή όχι».
Αναφερόμενος στη προσέγγιση Ρωσίας – Τουρκίας ο κ.Κοτζιάς είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να απομακρύνει την Τουρκία από τη Δύση.
«Αυτό που είναι καινούργιο είναι ότι η Ρωσία διαθέτει στους Τούρκους όπλα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι και δημοσίως, θα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας.
Η Τουρκία αυτή τη στιγμή εξοπλίζεται με ρωσικούς πυραύλους S-400, προσπαθεί να πάρει μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35 από τις ΗΠΑ, ενώ θα παραλάβει έξι υποβρύχια από την Γερμανία.
Το ερώτημα είναι, συνέχισε, τι τα θέλουν αυτά τα τρία σύγχρονα όπλα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτούν οι ίδιες οι χώρες που διαθέτουν αυτά τα όπλα στην Τουρκία» είπε ο κ.Κοτζιάς.
Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ.Κοτζιάς εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τελειώσει, τονίζοντας ότι «το μέλλον της περιοχής ανήκει σε όλους μας μαζί».
«Έχουμε ένα συνολικό σκεπτικό, με το οποίο, μέσω της επίλυσης του θέματος της ονομασίας, θα εμβαθύνουμε την συνεργασία μας σε όλα τα πεδία της πολιτικής.
Από την συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων μέχρι την συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων, την συνεργασία των κοινωνιών» τόνισε ο κ.Κοτζιάς, ο οποίος αναφερόμενος στις ελληνογερμανικές σχέσεις υπογράμμισε πως είναι καλύτερες από ότι ήταν πριν από πέντε χρόνια,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης