Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Πάρα πολύ κοντά σε λύση για το Σκοπιανό – Αγκάθια η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes

Κατρούγκαλος: Πάρα πολύ κοντά σε λύση για το Σκοπιανό – Αγκάθια η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes
Θα τόσο εθνικά επωφελής η συμφωνία που θα υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος
Την εκτίμηση πως είμαστε πάρα πολύ κοντά σε λύση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Για να πούμε όμως ότι έχουμε την λύση, πρέπει να ακολουθήσει η επαφή των δύο πρωθυπουργών.
Υπάρχουν έτοιμες συμφωνίες που έχουν σε αγκύλες αυτά τα πράγματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν υψηλές αποφάσεις.
Τα δύο αγκάθια είναι η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για την άρνηση του Προέδρου της ΠΓΔΜ, G. Ivanov σε μια συμφωνία erga omnes, ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι σαφώς και είναι μια άποψη που θα βαρύνει, αλλά «το σημαντικό είναι τι θα αποφασίσει η Βουλή και ο λαός με το δημοψήφισμα».
Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή μετά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ είπε ότι «είναι λογικό πρώτα να περιμένουμε από την άλλη πλευρά».
«Θα είναι τόσο εθνικά επωφελής η συμφωνία που εκτιμώ ότι στο τέλος στη Βουλή θα έχει μεγαλύτερη πλειοψηφία από την κυβερνητική.
Δεν ξέρω αν θα ψηφίσουν συντεταγμένα κόμματα αλλά αν δεν τεθεί κομματική πειθαρχία, εάν έχουμε μια συμφωνία στο πνεύμα του 2007 δεν μπορώ να φανταστώ πώς η Ντόρα Μπακογιάννη θα ψηφίσει διαφορετικά» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφερόμενος στη στάση των ΑΝΕΛ και του Π. Καμμένου – έχουν διαμηνύσει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν συμφωνία με τον όρο Μακεδονία -, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ  «μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι μπεσαλής και αξιόπιστος και δεν έχει εκβιάσει με κανένα θέμα με το οποίο ήταν αντίθετος».
«Οι όροι του συμβολαίου ήταν η διαφθορά και η έξοδος από τα Μνημόνια» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.
Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας ο κ.Κατρούγκαλος τάχθηκε κατά της πιστοληπτικής γραμμής χρηματοδότησης για την Ελλάδα λέγοντας ότι «θα είναι ένα μνημόνιο λάιτ», αν και παραδέχθηκε ότι με την έξοδο στις αγορές «το ρίσκο μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει».
«Αν έμπαινε το ΔΝΤ θα μας δάνειζε με 4,8% και οι Ευρωπαίοι με λιγότερο.
Οι αγορές τώρα μας δανείζουν με κάτι ενδιάμεσο.
Το «μαξιλάρι» ύψους 16-19 δισ. ευρώ κρίνουμε ότι είναι επαρκές για την επόμενη διετία» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι εκλογές θα γίνουν το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης