Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν αποδεχόμαστε τη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου για την ΠΓΔΜ

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν αποδεχόμαστε τη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου για την ΠΓΔΜ
Όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, όπως «ο κ. Μητσοτάκης που είπε ότι είναι δύσκολη η λύση χωρίς χρήση του όρου «Μακεδονία»
«Η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πάγια, από την ίδρυση τους, και είναι «όχι» στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου αυτού», είπε σε συνέντευξη της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
Στην ερώτηση ότι «άρα οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν με την θέση της κυβέρνησης» εκείνη επισήμανε, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και αυτήν τη στιγμή η διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.
«Ας δούμε αν μπορούν και τα Σκόπια να αποδεχθούν τη συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes, γιατί είδαμε και τον Πρόεδρο των Σκοπίων χθες να λέει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί το erga omnes, για να δούμε αν μπορεί να οδηγηθεί όλη αυτή η διαπραγμάτευση σε λύση» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ως προς το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της ΠΓΔΜ, σημείωσε: «Ας έλθει μία λύση, αν έλθει, και ο τρόπος με τον οποίο θα υπερασπιστούμε τη θέση μας θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις».
H Μ. Παπαδοπούλου επανέλαβε, ότι «οι ΑΝΕΛ δεν αποδέχονται τη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου αυτού και η προϋπόθεση για οποιαδήποτε λύση είναι η συνταγματική αναθεώρηση, η αλλαγή του Συντάγματος, γιατί δεν υπάρχει ούτε μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική ταυτότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα και βεβαίως η λύση να είναι erga omnes. Αυτά τα δύο είναι οι προϋποθέσεις που θέτει η ελληνική κυβέρνηση».
Όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, όπως «ο κ. Μητσοτάκης που είπε ότι είναι δύσκολη η λύση χωρίς χρήση του όρου «Μακεδονία».
Επίσης, απέρριψε ότι οι ΑΝΕΛ «οχυρώνονται πίσω από τη μη εξεύρεση λύσης», σημειώνοντας ότι η θέση τους ήταν σαφής εξαρχής, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Ερωτηθείσα εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για το θέμα της ΠΓΔΜ, απάντησε: «Ο καθένας θα συμμετάσχει ανάλογια με το τι του υπαγορεύει η συνείδησή του. Εγώ συμμετείχα και θα συμμετάσχω ξανά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης