Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Τις επόμενες ώρες θα έρθουν τα αντίμετρα στους δασμούς των ΗΠΑ - Είναι μια άσχημη μέρα

Juncker: Τις επόμενες ώρες θα έρθουν τα αντίμετρα στους δασμούς των ΗΠΑ - Είναι μια άσχημη μέρα
Νωρίτερα σήμερα (31/5/2018) οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμονίου από τον Καναδά, το Μεξικο και την ΕΕ
Άμεση ήταν η αντίδραση της Κομισιόν στην επιβολή αμερικανικών δασμών με τον Jean Claude Juncker να στέλνει αυστηρό μήνυμα και να προειδοποιεί για άμεση επιβολή αντίμετρων.
«Είναι μια άσχημη ημέρα για το παγκόσμιο εμπόριο» σημείωσε ο Juncker κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στις Βρυξέλλες.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μείνει άπραγη (...).
Αυτό που εκείνοι μπορούν να κάνουν, εμείς είμαστε ικανοί να κάνουμε ακριβώς το ίδιο» είπε ο Juncker.
«Επομένως, αμέσως θα προσφύγουμε στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου» για την επίλυση της διένεξης και «θα ανακοινώσουμε αντίμετρα εντός των επόμενων ωρών».
«Είναι απόλυτα απαράδεκτο το γεγονός ότι η μια χώρα επιβάλλει μονομερώς μέτρα όταν έχει να κάνει με το παγκόσμιο εμπόριο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κομισιόν.
Η προθεσμία που είχε δώσει ο Trump -ελπίζοντας σε τυχόν παραχωρήσεις από τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ- έληγε την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε από σήμερα (31/5/2018) στην επιβολή δασμών, βάζοντας τέλος στη δίμηνη εξαίρεση και ετοιμάζοντας το σκηνικό για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο με ορισμένους από τους πιο σημαντικούς συμμάχους της Αμερικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης