Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fairfax Financial Holdings: Αυξάνει κατά 500 εκατ. την επένδυσή της στη Seaspan Corporation

tags :
Fairfax Financial Holdings: Αυξάνει κατά 500 εκατ. την επένδυσή της στη Seaspan Corporation
Ψήφος εμπιστοσύνης στον επικεφαλής της Seaspan, David Sokol από τον Prem Watsa
Σε αύξηση της τοποθέτησής του στην εταιρεία Seaspan κατά 500 εκατ. δολάρια θα προχωρήσει η Fairfax Financial Holdings.
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της Fairfax, Prem Watsa, η εταιρεία του θα εξασκήσει δικαιώματα (warrants) προκειμένου να αγοράσει 77 εκατ. μετοχές της Seaspan, η οποία έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ, έναντι 6,5 δολαρίων ανά μετοχή.
Η επένδυση θα γίνει σε δύο φάσεις, με την πρώτη αγορά μετοχών να πραγματοποιείται τον Ιούλιο 2018 και τη δεύτερη τον Ιανουάριο 2019.
Ο Watsa υπογράμμισε ότι η επένδυσή του αποτελεί δείγμα της εμπιστοσύνης που έχει στο πρόσωπο του προέδρου της Seaspan, David Sokol, ο οποίος ήταν στο παρελθόν και αντιπρόεδρος της μονάδας κοινής ωφέλειας της Berkshire Hathaway.
«Το ρεκόρ που έχει κατακτήσει ο David στον χώρο των επιχειρήσεων είναι εντυπωσιακό.
Ανέβηκε σταδιακά την σκάλα της επιτυχίας, αλλά ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να επιλέξει τοποθετήσεις που οι άλλοι απέφευγαν και βγήκε κερδισμένος από αυτήν την επιλογή του», τόνισε ο Watsa.
Σημειώνεται ότι η Fairfax απέκτησε τα warrants της Seaspan στις αρχές του 2018, μέσω συμφωνιών για αγορά χρέους της εταιρείας ύψους 500 εκατ. δολαρίων.
Παράλληλα η Fairfax θα λάβει και νέα warrants αξίας 200 εκατ. δολαρίων, μέσω των οποίων θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει 25 εκατ. μετοχές της Seaspan έναντι 8,05 δολαρίων ανά μετοχή εντός της επόμενης 7ετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης