Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Καλό μήνυμα η πτώση της κυβέρνησης του Mariano Rajoy

Die Welt: Καλό μήνυμα η πτώση της κυβέρνησης του Mariano Rajoy
Die Welt: Καλό μήνυμα η πτώση της κυβέρνησης του Mariano Rajoy
«Κανένα κόμμα, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, δεν είχε εμποτιστεί με τόσο μεγάλη διαφθορά όσο το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, τονίζοντας ότι η πτώση της κυβέρνησης Mariano Rajoy ήταν ένα «καλό μήνυμα».
«Στην απόφαση για την υπόθεση Gürtel - μόνο ένα από τα σκάνδαλα διαφθοράς του Λαϊκού κόμματος - οι δικαστές διαπίστωσαν ότι το κόμμα είχε "οικοδομήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα θεσμικής διαφθοράς".
Ο Ραχόι, ο οποίος επιχείρησε να χαρακτηρίσει το όλο θέμα ως αποκλειστικά ατομική υπόθεση, δεν κατηγορήθηκε προσωπικά, αλλά η κατάθεσή του στο δικαστήριο χαρακτηρίστηκε ως "ελάχιστα αξιόπιστη".
Για 29 κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης συνολικού ύψους 351 ετών.
Μια απόφαση -κεραυνός» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει πως «μπορούσε ένα κόμμα τόσο σαφώς καταδικασμένο με αναμφισβήτητα εγκλήματά να συνεχίσει να κυβερνά μετά από αυτό;
Φυσικά όχι.
Επομένως, το τέλος της κυβέρνησης Ραχόι είναι ένα καλό μήνυμα.
Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι: η Ισπανία χρειάζεται αυτό το διάλειμμα, πρέπει να υπάρξει μια νέα αρχή, μια διαφορετική πολιτική κουλτούρα» τονίζει η Die Welt.
«Υπό την ηγεσία των Συντηρητικών, η Ισπανία ήταν αξιόπιστος εταίρος.
Μια χώρα που είχε χειριστεί μια τεράστια οικονομική κρίση, αλλά έχει εφαρμόσει σιωπηρά πολιτικές λιτότητας και μεταρρυθμίσεις για σχεδόν δέκα χρόνια τώρα - και τώρα εξέρχεται σιγά σιγά από την κρίση...
Είναι λοιπόν καταστροφική η αποπομπή Mariano Rajoy;
Είναι μια καταστροφή για την Ισπανία;
Μια σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα της Ευρώπης;
Φυσικά και όχι.
Η τάση να χρησιμοποιείται η πολιτική εντολή κυρίως για τον αυτο-εμπλουτισμό είναι ευρέως διαδεδομένη και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταδικάσει το ισπανικό δικαστικό σύστημα αυτά τα εγκλήματα» υπογραμμίζει η συντηρητική γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης