Τελευταία Νέα
Πολιτική

Prorata: Το 57% των Ελλήνων δεν θέλει την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Prorata: Το 57% των Ελλήνων δεν θέλει την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Οι ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 63% επιθυμούν την έξοδο του ΔΝΤ ενώ της Ν.Δ. μόλις στο 42%
Την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα επιθυμεί το 57% των Ελλήνων με μόλις το 29% να τάσσεται υπέρ της παραμονής του σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Prorata, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Ενδιαφέρον αποτελεί η διαπίστωση οτι ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό όσων επιθυμούν την έξοδο του ΔΝΤ αυξάνεται ακόμη περισσότερο στο 63%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. περιορίζεται στο 42%.
Όσον αφορά το ζήτημα του δημοσίου, το 34% πιστεύει ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσουν σε απολύσεις υπαλλήλων. Αντίθετα, το 23% πιστεύει ότι αμφότεροι θα ενδώσουν και θα προχωρήσουν σε απολύσεις από τον δημόσιο τομέα.
Όσον αφορά τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, το 43% συμφωνεί με την προκήρυξη διαγωνισμού, ο οποίος θα στοχεύει στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ το 33% εκφράζει την αντίθετη άποψη.
Σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας, το 74% θεωρεί ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα θα αυξήσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκτιμά ότι ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan θα κερδίσει και πάλι τις προεδρικές εκλογές.

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα ΝΔ 10,3% - Προηγείται με 29,7%, έναντι 19,4%

Προβάδισμα 10,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία RASS και παρουσιάστηκε σήμερα (1/6) από την εταιρεία δημοσκοπήσεων RASS για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,4% και στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%.
Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7%, ΚΚΕ 6,8% ενώ κάτω από το όριο του 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση κεντρώων με 2,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 70% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται… 52 μονάδες πίσω καθώς μόνο το 18,2% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν την προσεχή Κυριακή γίνονταν εκλογές.
Μόνο ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μετά τον Αύγουστο θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης.
Συνολικά στο ερώτημα για την έξοδο από τα μνημόνια και την πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο ενώ το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιο και το 49,1% να δηλώνουν ότι θα χειροτερεύσει.
Στην ερώτηση αν η συγκυρία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι ευνοϊκή και πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει την επίλυσή του τώρα, οι πολίτες απαντούν ναι σε ποσοστό 48,3% ενώ το 43,9% διαφωνεί.
Οι πολίτες παραμένουν σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης εξαιρετικά δύσπιστοι για τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς στην ερώτηση ποιος αρχηγός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, το 48,9 απαντά «κανείς» ενώ στη δευτερη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 18,5% να δηλώνει ότι λέει την αλήθεια.
Σαφές προβάδισμα έναντι του Τσίπρα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,4% ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 23,7%.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,7%, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 31,6%




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης