Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Με υπευθυνότητα και σταθερότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ

Σκουρλέτης: Με υπευθυνότητα και σταθερότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ
Αποφεύγει επιπόλαιους τυχοδιωκτισμούς η κυβέρνηση, τόνισε ο Π. Σκουρλέτης
«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σταθερότητα και υπευθυνότητα το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, αποφεύγοντας επιπόλαιους τυχοδιωκτισμούς», υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή "Επτά" της ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.
Κατά τον ίδιο, τώρα υπάρχει «ευνοϊκή συγκυρία» για την επίλυση του ζητήματος, ενώ είναι σαφείς οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ακόμη, για στάση  των ΑΝΕΛ στο εν λόγω ζήτημα, ο υπουργός ανέφερε ότι «εκ μέρους των ΑΝΕΛ, έχουμε μία συνέπεια, σε μία κατά τη γνώμη μου λάθος στάση», σημείωσε πως η διαφωνία σε αυτό το σημείο «δεν θέτει εν κινδύνω τη συνοχή της κυβέρνησης», αλλά και ότι «το πιο ουσιαστικό είναι να υπάρξει συμφωνία που δεν θα αντιστοιχεί στα όρια της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού πρόκειται για εθνικό ζήτημα».
Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κρατά στάση «πλήρους ασυνέχειας».
Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, "Κλεισθένης 1", ο κ. Σκουλέρτης σημείωσε πως αποτελεί ένα πρώτο βήμα και όχι μία ολιστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, προσθέτοντας «εισάγουμε μία νέα κουλτούρα σύνθεσης, συνεργασίας και συνευθύνης για την τοπική κοινωνία».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συμμετοχής στις εθνικές εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού, είπε πως θα εξεταστεί ξεχωριστά.
Τέλος, για τις εξελίξεις στην Ιταλία, ο υπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να προβληματίζει το σύνολο των εξελίξεων στην ΕΕ, με την ενίσχυση των δυνάμεων που διακατέχονται από ευρωσκεπτικισμό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης