Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νέα ιταλική κυβέρνηση καταργεί την εργασιακή μεταρρύθμιση Renzi, που διευκόλυνε τις απολύσεις

Η νέα ιταλική κυβέρνηση καταργεί την εργασιακή μεταρρύθμιση Renzi, που διευκόλυνε τις απολύσεις
Ο νόμος για τις εργασιακές σχέσεις στη γειτονική χώρα, που τέθηκε σε ισχύ το 2015, διευκόλυνε τις μεγάλες επιχειρήσεις να προχωρούν σε απολύσεις
Η νέα ιταλική κυβέρνηση θα καταργήσει την εργασιακή μεταρρύθμιση του πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi di Maio.
Ο νόμος για τις εργασιακές σχέσεις στη γειτονική χώρα, που τέθηκε σε ισχύ το 2015, διευκόλυνε τις μεγάλες επιχειρήσεις να προχωρούν σε απολύσεις ενώ προσέφερε φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες που προσέλαβαν μόνιμους εργαζόμενους με νέους πιο ευέλικτους όρους.
Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας ορκίστηκε τελικά την Παρασκευή (1/6/2018), δίνοντας τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα και ακυρώνοντας το ενδεχόμενο νέων εκλογών.  
 Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί, καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός υπόσχεται αύξηση των δαπανών, μείωση των φόρων και αμφισβήτηση των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που  θα προστεθούν στον χρέος της Ιταλίας, παρατηρεί το Reuters.
«Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν νοιώθουν ασφάλεια, να εργαστούν, να κάνουν οικογένεια,  δεν έχουν καν κάποια ασφάλεια  για να κλείσουν τις διακοπές τους»,έγραψε ο Di Maio στο Facebook.
Ο Di Maio διορίστηκε αναπληρωτής πρωθυπουργός και επικεφαλής του νεοσυσταθέντος υπουργείου Εργασίας και Βιομηχανίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi προώθησε το λεγόμενο νόμο για την απασχόληση το 2015, υποσχόμενος ότι θα περιλάμβανε θέσεις εργασίας και θα τερμάτιζε μια κατάσταση όπου η συντριπτική πλειονότητα των νέων απασχολούνταν μέσω ανασφαλών βραχύβιων συμβάσεων.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις είχαν χαιρετίσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις και την απάλειψη των περιορισμών στις απολύσεις.
Από την πλευρά τους τα ιταλικά συνδικάτα, υποστήριζαν πως ο αμφιλεγόμενος αυτός νόμος υπονόμευε τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης