Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα χέρια της Odyssey-Athena περνάει η Forthnet - Πάροχος ενέργειας γίνεται η Nova

Στα χέρια της Odyssey-Athena περνάει η Forthnet - Πάροχος ενέργειας γίνεται η Nova
Η πρόταση της Odyssey προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες την εξυπηρέτηση του δανεισμού της Forthnet  χωρίς κούρεμα
Στον έλεγχο της κοινοπραξίας Odyssey-Athena φαίνεται να καταλήγει η Forthnet, η πώληση της οποίας έχει καθυστερήσει σημαντικά.  
Η πρόταση της Odyssey, εταιρείας συμβούλων συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού  Γ. Παλυβού προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες την εξυπηρέτηση του δανεισμού της Forthnet (ο οποίος αγγίζει τα 310 εκ. ευρώ, ενώ οι επιπλέον καθαρές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 191 εκατ.) χωρίς κούρεμα και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Να σημειωθεί ότι από την αρχή που κατατέθηκαν οι προσφορές, αυτή του Αντέννα έμεινε εκτός συζήτησης καθώςε ζητούσε κούρεμα κατά 90% των δανείων.
Όσον αφορά την πρόταση Vodafone – Wind αυτή προβλέπει το μοίρασμα των πελατών της Forthnet στην τηλεφωνία, άρα να πάψει να δραστηριοποιείται σε αυτό το κομμάτι και η διατήρηση μόνο της συνδρομητικής τηλεόρασης.
‘Όμως σε αυτή τη περίπτωση, υπάρχει έντονος προβληματισμός αν η ΕΕΤΤ θα μπορούσε να δώσει το πράσινο φως για περαιτέρω συρρίκνωση της αγοράς, με τη μείωση των παρόχων.
Σημαντική μείωση των δανείων περιλαμβάνουν και οι προσφορές του Golden Tree εκ των βασικών των μετόχων της Wind και της Pillarstone.
Η καθυστέρηση πάντως της πώλησης της Forthnet οδηγεί στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας.
Ήδη από τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του 2017 προκύπτει ότι οι ταμειακές ανάγκες για το επόμενο δωδεκάμηνο είναι της τάξεως των 50,9 εκατ. ευρώ .
Συνολικά η εικόνα των οικονομικών καταστάσεων του 2017 πιστοποιεί μια επιδεινούμενη πορεία η οποία θα είχε οδηγήσει σε αδιέξοδο χωρίς την οικονομική στήριξη από πλευράς πιστωτριών τραπεζών ειδικά μέσω του μετατρέψιμου ομολογιακού  δανείου.
Ειδικότερα σε ενοποιημένη βάση τα έσοδα μειώθηκαν κατά 8,5 % στα 297 εκατ. ευρώ.
Πτώση 26,7% σημειώθηκε στα EBITDA στα 40,2 εκατ. ευρώ ενώ η τηλεόραση της Nova έχασε 23.000  συνδρομητές που υποχώρησαν στις 416 χιλιάδες.

Πάροχος ενέργειας γίνεται η Nova

Στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργεριας εισέρχεται  η Nova, με τις υπηρεσίες Nova Energy.
Έτσι πέρα από την κάλυψη των αναγκών του ελληνικού νοικοκυριoύ  σε επικοινωνία και ψυχαγωγία, έρχεται τώρα και η ενέργεια να ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών Nova.
Οι νέες υπηρεσίες Nova Energy θα αφορούν τους συνδρομητές της Nova με σημαντικό όφελος σε σχέση με τη ΔΕΗ.
Η Nova Εnergy προσφέρει στους νέους πελάτες της 25% έκπτωση συνέπειας σε όλα τα πάγια και τις ημερήσιες χρεώσεις χρήσης. Επίσης έκπτωση συνέπειας 31% στις ημερήσιες χρεώσεις χρήσης και μηδενικό πάγιο για κατανάλωση μεγαλύτερη από 2.000KMW ανά τετράμηνο.
Επιπλέον, ειδικά για τις νυχτερινές χρεώσεις, 15% έκπτωση συνέπειας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης