Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Άρχισε το ξήλωμα της Folli Follie

tags :
Άρχισε το ξήλωμα της Folli Follie
Μήπως ήθελε να κάνει το ίδιο και τώρα η οικογένεια Κουτσολιούτσου και δεν πρόλαβε;
Άρχισε και κανένας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει το «ξήλωμα» της Folli Follie.
H υπόθεση που έχει συγκλονίσει την επενδυτική και χρηματιστηριακή κοινότητα τον τελευταίο μήνα, εκτιμάται ότι θα πάρει απρόβλεπτες διάστασεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Το σκάνδαλο θα είναι ακόμη μεγαλύτερο από όσο πιστεύουμε. Για το λόγο αυτό άλλωστε φρόντισαν οι επιχειρηματίες  Κ.Λαμπρόπουλος, Κ.Τσουβελεκάκης, και Αλέξης Σγουμπόπουλος να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της Αττικά Πολυκαταστήματα, προκειμένου αυτά να μην περάσουν στα χέρια των τραπεζών.
Δεν ξέρω αν μάθουμε ποτέ που πήγαν τα λεφτά από το ταμείο της Folli Follie, εκείνο όμως που έχει γίνει πλέον κατανοητό είναι ότι πολλά χρόνια στο εσωτερικό του Ομίλου δεν υπήρε κανένας έλεγχος, ενώ ορκωτοί ελεγκτές στο εξωτερικό υπέγραφαν σε λευκά χαρτιά.
Η απορία πάντως που έχει γεννηθεί είναι: Γιατί πίστευε η οικογένεια Κουτσολιούτσου ότι θα συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση την στιγμή που αναλυτές και επενδυτές είχαν πυκνώσει τα ερωτήματα τους σχετικά με την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου;
Πίστευαν μήπως ότι θα επαναλαμβανόταν το ίδιο σκηνικό του 2012, όταν  αναλυτές αλλά και οι μέτοχοι διαμαρτύρονται στους βασικούς μετόχους για τον υψηλό δανεισμό και την μη αποτύπωση των οικονομικών των δεκάδων θυγατρικών που διέθετε.
Τότε η οικογένεια Κουτσολιούτσο αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της καθώς έβλεπε ότι η κατάσταση μπορεί να εκτροχιαζόταν.
Έτσι ξεκίνησε η αναδιάρθρωση του Ομίλου και αποφασίστηκε η συγχώνευση των εισηγμένων Folli Follie, ΚΑΕ και Elmec Sport, εγινε διαγραφή αποθεμάτων άνω των 200 εκατ. Ευρώ και πουλήθηκαν και τα ΚΑΕ στην ελβετική Dufry .
Με την πώληση αυτή των ΚΑΕ, ο κ. Κουτσολιούτσος κατάφερε να κλείσει την τρύπα και να καθησυχάσει τις έντονες αντιδράσεις των μετόχων.
Μήπως ήθελε να κάνει το ίδιο και τώρα; Μήπως δεν πρόλαβε;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης