Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος για τον Ιούνιο 2018, λόγω Ιταλίας - Στις 9,3 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος για τον Ιούνιο 2018, λόγω Ιταλίας - Στις 9,3 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης Sentix
Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος της Sentix υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2016
Σημαντική επιδείνωση κατέγραψε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνης για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/6) στοιχεία της Sentix, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική αβεβαιότητα γύρω από την Ιταλία.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενεδυτικού κλίματος υποχώρησε στις 9,3 μονάδες, έναντι 19,2 μονάδων τον Μάιο του τρέχοντος έτους, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Οκτώβριο του 2016.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να υποχωρήσει στις 19 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον δείκτη που αφορά την τρέχουσα κατάσταση, αυτός υποχώρησε στις 34,5 μονάδες, έναντι 42,8 μονάδων τον προηγούμενων μήνα, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017.
Ο δείκτης προσδοκιών βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2012, και συγκεκριμένα στις -13,3 μονάδες, έναντι -2 μονάδων τον Μάιο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Sentix, οι επενδυτές εξακολουθούν να ελπίζουν ότι η εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με τις υπόλοιπες χώρες δε θα ξεφύγει εκτός ελέγχου, κάτι που ενδεχομένως να μην ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό και με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.
Η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία έχει καταστήσει τους επενδυτές αρκετά επιφυλακτικούς, προκαλώντας πτώση στις προσδοκίες που αφορούν την οικονομία της Ευρωζώνης.
Επιπλέον, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία, σημείωσε επίσης σημαντική υποχώρηση, και συγκεκριμένα στις 18,5 μονάδες, έναντι 23,5 μονάδων προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης