Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εμφιετζόγλου, Μανούσης, Καρούζος και η οικογένεια Αγούδημου σήμερα 6/6 στους πλειστηριασμούς

Εμφιετζόγλου, Μανούσης, Καρούζος και η οικογένεια Αγούδημου σήμερα 6/6 στους πλειστηριασμούς
Ανάμεσα τους ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο Φώτης Μανούσης της «ΣΑΟΣ», ο Καρούζος και η οικογένεια Αγούδημου
Τρανταχτά επιχειρηματικά ονόματα που κυριαρχούσαν για δεκαετίες στην επιχειρηματική κοινότητα περιλαμβάνουν οι πλειστηριασμοί της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018.
Πρόκειται για το κύκνειο άσμα μιας εποχής που έφθασε στο τέλος της καθώς οι τράπεζες οδηγούν τους οφειλέτες στην … έσχατη ποινή βγάζοντας στο σφυρί ακίνητα επιχειρηματιών που  απέτυχαν  να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
Ανάμεσα στη λίστα των επωνύμων είναι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που για δεκαετίες ήταν ο ισχυρός άνδρας των κατασκευών με τη Μηχανική.
Στη λίστα των επωνύμων είναι και ο πρώην καναλάρχης της Θεσσαλονίκης με το New Channel το TV 100   στις αρχές της δεκαετίας του 1990, και δημιούργησε παράλληλα την εταιρεία ΣΑΟΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία  Σαμοθράκης. Οι απόγονοι  του Γεράσιμου Αγούδημου χάνουν ακίνητα στη Γλυφάδα λόγω χρεών προς τις τράπεζες.  
Στο σφυρί βγαίνει ακίνητο στο Κολονάκι της εταιρείας Καρούζος 4 ΚΑΠΠΑ Ειδών  Ένδυσης.
Τίτλοι  τέλους και για τις Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΉΜΑ FM A.E. μετά από  μία  δεκαετία  που να σημειωθεί  ήταν η …φωνή  των  ερτζιανών του συγκροτήματος Λαμπράκη το οποίο πέρασε  στην ιδιοκτησία του Μαρινάκη.
Πιο αναλυτικά ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για οφειλή 1,5 εκατ. ευρώ χάνει ακίνητο τριώροφο αξίας 800.000 ευρώ στον Πειραιά, συνολικής  επιφάνειας 650 τ.μ. και σε ρόλο επισπεύδοντα είναι η Alpha Bank.
Το ακίνητο παρέμενε άδειο τα τελευταία δέκα χρόνια το οποίο να σημειωθεί είχε ανεγερθεί  πριν από το 1940.
Ο ιδιοκτήτης τηλεοπτικών σταθμών και της ΣΑΟΣ Ναυτιλιακής  Φώτης Μανούσης εμφανίζεται με συνολικές οφειλές  3,5 εκατ. ευρώ προς την τράπεζα  Eurobank που προχωρά σε πλειστηριασμό ακινήτων και αγροτεμαχίων σε τρεις διαφορετικούς πλειστηριασμούς αναζητώντας το ποσό του 1.163.938 ευρώ.
Η  Alpha Bank προχωρά στην εκποίηση τριώροφου ακινήτου στο Κολονάκι της «Καρούζος» διενεργώντας συνολικά 14 πλειστηριασμούς από τους οποίους υπάρχουν απαιτήσεις από 3.000 ευρώ που αφορούν αποθήκες και φθάνουν μέχρι τις 302.000 ευρώ για διαμέρισμα στο ίδιο ακίνητο.
Η συνολική αξία του ακινήτου που βγαίνει στον σφυρί ξεπερνά το 1,1 εκατ.  ευρώ.
Η Alpha Bank είναι η επισπεύδουσα τράπεζα κατά ακινήτου στη Γλυφάδα της οικογένειας Αγούδημου  
Η τράπεζα διεκδικεί το ποσό των 4.487.413,87 ευρώ
Η τράπεζα στρέφεται κατά της Αλκμήνης Αγούδημου κόρη του Γεράσιμου και της Ανθής και στη σύζυγο του Γεράσιμου  Αγούδημου Ανθή Μαρίνα.
Τέλος ιδιώτης κινήθηκε κατά του ραδιοφωνικού  σταθμού ΒΉΜΑ FM για οφειλές ύψους 135.853,30  ευρώ.
Ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει κυρίως τεχνικό εξοπλισμό του σταθμού με την  αξία των μηχανημάτων αποτιμήθηκε περίπου σε 100.000 ευρώ.    

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης