Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Μπορεί η Ελλάδα να ανακάμπτει αλλά οι Έλληνες δεν επιστρέφουν στην πατρίδα τους

NYT: Μπορεί η Ελλάδα να ανακάμπτει αλλά οι Έλληνες δεν επιστρέφουν στην πατρίδα τους
Πάρα το κλίμα αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της Ελλάδας, οι Έλληνες οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους δεν σχεδιάζουν να επιστρέψουν
Μακροσκελές ρεπορτάζ για τους Έλληνες που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία φιλοξενούν οι New York Times.
«Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμπτει.
Οι Έλληνες οι οποίοι έχουν φύγει, δεν επιστρέφουν» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου περιλαμβάνονται και μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτονται να επιστρέψουν.
«Έπειτα από μια δεκαετία οικονομικού πόνου, η Ελλάδα επιτέλους φαίνεται να ανακάμπτει.
Προσπαθείστε να το πείτε αυτό στους Έλληνες οι οποίοι έφυγαν και δεν σχεδιάζουν να επιστρέψουν» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Η κατάσταση δεν βελτιώνεται.
Όταν συνειδητοποιείς ότι η χώρα σου έχει γίνει νεκροταφείο ονείρων, θα πρέπει να βρεις τα όνειρα σου αλλού» δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Κακογιάννης, Έλληνας ο οποίος έχει φύγει στο εξωτερικό.
«Ενώ η Ευρώπη ανακάμπτει επιτέλους από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα ακόμα αντιμετωπίζει προκλήσεις.
Σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, μια από τις μεγαλύτερες εξόδους από οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης.
Και η φυγή συνεχίζεται» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Μεταξύ των επιστημόνων που έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα είναι γιατροί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και άλλοι εξειδικευμένοι επαγγελματίες αλλά και πτυχιούχοι οι οποίοι αναζητούν εργασία στη Βόρεια Ευρώπη.
Παρά την αισιοδοξία που καλλιεργείται στο εσωτερικό της χώρας από την ελληνική κυβέρνηση, πολλοί Έλληνες είναι δύσπιστοι.
«Το ένα πέμπτο των Ελλήνων εξακολουθούν να είναι άνεργοι και η οικονομία παραμένει μικρότερη από ό,τι πριν από μια δεκαετία.
Και η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία, με τις αρνητικές συνέπειες στο ευρώ, έχει τη δυνατότητα να υπονομεύσει την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα» σχολιάζουν οι New York Times.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης