Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jourani (Dubai Maritime Cluster): Επενδύουμε σε υποδομές προκειμένου να προσελκύσουμε πλοιοκτήτες και εταιρείες

Jourani (Dubai Maritime Cluster): Επενδύουμε σε υποδομές προκειμένου να προσελκύσουμε πλοιοκτήτες και εταιρείες
Jourani (Dubai Maritime Cluster): Επενδύουμε σε υποδομές και πολιτικές προκειμένου να προσελκύσουμε πλοιοκτήτες και εταιρείες
Με στόχο την προσέλυση πλοιοκτητών και ναυτιλιακών εταιρειών, το γραφείο του ναυτιλιακού Cluster στο Ντουμπάι δίνει ξανά το «παρών» στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ.
«Η συνολική στρατηγική μας, η οποία επιταχύνει τις διαδικασίες οργάνωσης, ανάπτυξης και προώθησης του ναυτιλιακού τομέα του Ντουμπάι, εστιάζεται στην καινοτομία, τη γνώση και τον «έξυπνο μετασχηματισμό», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Nawfal Al - Jourani, επικεφαλής του Dubai Maritime Cluster.
Ο ίδιος προσθέτει ότι αυτήν τη στιγμή περισσότερες από 5.500 εταιρείες από όλον τον κόσμο δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό τομέα, με τον αριθμό των ασκούμενων δραστηριοτήτων να ανέρχεται σε 13.000, δημιουργώντας 76.000 θέσεις εργασίας.
Ο ναυτιλιακός τομέας συνεισφέρει 26,9 δισ. AED στο ΑΕΠ του εμιράτου, συμβάλλοντας καταλυτικά στην εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη του Ντουμπάι τα τελευταία χρόνια, δηλώνει ο κ. Nawfal Al - Jourani.
Όπως σημειώνει, το εμιράτο, προκειμένου να πετύχει όλα αυτά και να διατηρήσει την ηγετική θέση του Ντουμπάι μεταξύ των κορυφαίων ναυτιλιακών κέντρων του κόσμου, επενδύει συνεχώς σε πιο αναβαθμισμένες υποδομές, στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων πολιτικών και ρυθμιστικού πλαισίου και στην περαιτέρω ενίσχυση του ναυτιλιακού δυναμικού.
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά για να ενισχύσουμε τις νομοθετικές, νομικές και οικονομικές δομές μας και να βελτιώσουμε τις ναυτιλιακές υπηρεσίες και τα logistics που παρέχουμε, ώστε να αναδείξουμε το Ντουμπάι ως ένα από τα καλύτερα ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως και τα επόμενα χρόνια» δηλώνει.
Επίσης, τονίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται εντυπωσιακή αύξηση των ελληνικών εταιρειών που επιλέγουν το Ντουμπάι για τις δραστηριότητές τους, γεγονός που κάνει αισιόδοξα τα στελέχη του λιμανιού, ότι τα επόμενα χρόνια ο ναυτιλιακός τομέας θα έχει ακόμα πιο ευρεία συνεργασία με τους Έλληνες πλοιοκτήτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης