Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Αγοραστής» στις ελληνικές τράπεζες παραμένει η Wood - Αύξηση τιμής στόχου σε Eurobank, Πειραιώς, μείωση σε ΕΤΕ

«Αγοραστής» στις ελληνικές τράπεζες παραμένει η Wood - Αύξηση τιμής στόχου σε Eurobank, Πειραιώς, μείωση σε ΕΤΕ
Η θετική άποψη της Wood για τις ελληνικές τράπεζες είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα αποτιμήσεων
«Παραμένουμε αγοραστές των ελληνικών τραπεζών μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 1ου τριμήνου», δηλώνει η Wood στην τελευταία ανάλυσή της για τις ελληνικές τράπεζες, δηλώνοντας πλέον την προτίμησή της για Eurobank λόγω του ανώτερου δυναμικού ROTE, της αξιοπρεπούς κάλυψης NPEs και της χαμηλής αποτίμησης.
Ειδικότερα, στην ανάλυση υπό τον τίτλο "Greek Banks: Going full monty! (Alpha, NBG and Eurobank stay BUY; Piraeus upgraded to BUY)" [Ελληνικές τράπεζες: Οδεύοντας προς το καλύτερο! (Alpha, Εθνική και Eurobank παραμείνουν buy, αναβαθμίζεται σε buy και η Πειραιώς)], που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Wood αναβαθμίζει τη σύσταση της Πειραιώς σε buy (αγορά) από hold (διακράτηση), καθώς πιστεύει ότι είναι πιθανό να αποφύγει ένα dilution.
Η νέα τιμή στόχος για τη Eurobank είναι στα 1,40 ευρώ, από 1,20 ευρώ προηγουμένως, για την Alpha Bank διατηρείται στα 2,7 ευρώ, για την Εθνική μειώνεται στα 0,38 από 0,40 ευρώ, ενώ ο στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς αυξάνεται στα 4,10 από 3,30 ευρώ.
Η θετική άποψη για τις ελληνικές τράπεζες είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα αποτιμήσεων, ενώ εκτιμάται ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αποφύγουν τις αυξήσεις κεφαλαίου και να σημειώσουν re-rating στους δείκτες P/TBV στο 0,5-0,6, που συνεπάγεται χαμηλό μεν αλλά  βιώσιμο ROTE (αποδοτικότητα των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων) της τάξης του 5%-6%, με κόστος ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 11%.

Τράπεζα Πειραιώς: Ή τώρα ή ποτέ

Η Wood αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε buy, καθώς όπως θεωρεί ότι έχει το υψηλότερο beta trade στον κλάδο, με μεγαλύτερο λόγο NPEs, ασθενέστερη κερδοφορία και χαμηλότερους δείκτες κεφαλαίου.
Ωστόσο, διαπραγματεύεται με 0,24 σε όρους P / TBV, ήτοι με discount πάνω από 40% του μέσου όρου του κλάδου και πάνω από 50% έναντι της πιο "ακριβής" Εθνικής.
Η Wood θεωρεί ότι αυτό το discount είναι υπερβολικά μεγάλο, καθώς είναι πεπεισμένη ότι η τράπεζα μπορεί να αποφύγει μία άντληση κεφαλαίων η οποία θα προκαλέσει dilution στους μετόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης