Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Υπάρχει ενδιαφέρον για το εμπορικό «κομμάτι» της ΔΕΠΑ - Συμμετοχή και στον διαγωνισμό για τις λιγνιτικές

Μυτιληναίος: Υπάρχει ενδιαφέρον για το εμπορικό «κομμάτι» της ΔΕΠΑ - Συμμετοχή και στον διαγωνισμό για τις λιγνιτικές
Ο όμιλος θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, αν και αμφισβητεί τη βιωσιμότητα των μονάδων λόγω του κόστους των ρύπων CO2
Το ενδιαφέρον του ομίλου Μυτιληναίου για την επέκταση της παρουσίας του στον τομέα του φυσικού αερίου μέσω της απόκτησης του 50,1% της εταιρίας εμπορίας της ΔΕΠΑ ανακοίνωσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης της εισηγμένης ο επικεφαλής της Ευάγγελος Μυτιληναίος.
Σημείωσε δε, πως η τελική απόφαση για την διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορία θα ληφθεί εφόσον προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και γίνουν γνωστοί οι όροι του.
Επίσης, έκανε γνωστό πως ο όμιλός του θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, αν και αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα των μονάδων λόγω του κόστους των ρύπων CO2.
Πάντως, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε πως η εταιρία θα εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να έχει πρόσβαση στο data room και εφόσον γίνει εκτενής έλεγχος θα αποφασιστεί αν τελικά θα υποβάλει οικονομική προσφορά.
Ως προς τη ΔΕΠΑ Εμπορία, υπενθυμίζεται πως το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ.
Πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε πως σε συμφωνία με τους θεσμούς θα γίνει διαχωρισμός της ΔΕΠΑ σε δύο εταιρείες.
Η ΔΕΠΑ Υποδομές που θα περιλαμβάνει και τα διεθνή project δηλαδή τον αγωγό διασύνδεσης με τη Βουλγαρία (IGB) και το σχέδιο διασύνδεσης με την Ιταλία (Poseidon) θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.
Το δε εμπορικό τμήμα, η ΔΕΠΑ Εμπορία, θα πουληθεί κατά 50,1% και η όλη διαδικασία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης