Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Σε «κατάσταση πανικού» οι αναδυόμενες αγορές – Η πτώση θα συνεχιστεί

Nomura: Σε «κατάσταση πανικού» οι αναδυόμενες αγορές – Η πτώση θα συνεχιστεί
Ο φόβος διάχυσης της κρίσης των αναδυόμενων αγορών προβληματίζει τους αναλυτές
Διόλου αισιόδοξος για τουλάχιστον τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αναδυόμενων αγορών εμφανίζεται ο Charlie Mcelligott, στρατηγικός αναλυτής της Nomura, καθώς ένας συνδυασμός αρνητικών γεγονότων θα συνεχίσει να ασκεί ισχυρές πιέσεις σχεδόν σε όλες εξ αυτών.
Η αλλαγή στην πολιτική της Fed και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων στη διήμερη (12 και 13 Ιουνίου 2018) συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας αποτελούν δύο από τις βασικότερες αιτίες για την πτώση ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές που δεν διαθέτουν υψηλή ρευστότητα.



Όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν ο Mcelligott, κάθε φορά που το δολάριο κινείται ανοδικά, το πρώτο που παρατηρείται είναι εκροές κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές, κάτι που συνέβη και τον Δεκέμβριο του 2017 όταν ξεκίνησε να εφαρμόζεται η φορολογική μεταρρύθμιση Trump.



Ένα από τα μόνιμα φαινόμενα είναι η άσκηση ισχυρών πιέσεων στις αναδυόμενες αγορές, κάθε φορά που η Fed ακολουθεί «σφιχτή» νομισματική πολιτική.



Το μεγάλο ερωτηματικό, που αρκετά δύσκολα θα βρει απάντηση είναι εάν υπάρχει κίνδυνος διάχυσης της πτώσης των αναδυόμενων αγορών και σε άλλα assets.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτή την πιθανότητα και φυσικά οι περισσότεροι αναλυτές την απεύχονται.




 



 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης