Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τι δεν μας είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με την ανακοίνωση του

Τι δεν μας είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με την ανακοίνωση του
Και το πνεύμα συνεργασίας με τις εποπτικές αρχές και τη Δικαιοσύνη!
Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι μπορεί να σκέπτεται ένας έντιμος και σοβαρός επιχειρηματίας όταν θα διαβάσει την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου Τζώρτζη  Κουτσολιουτσου, οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «βρισκόμαστε στο επίκεντρο πρωτοφανούς επίθεσης που έπληξε τον όμιλο και κυρίως την φήμη και την εικόνα μας, εμένα προσωπικά και της οικογενείας μου.»  
Πώς όμως θα επιβραβεύσουμε εκείνους τους επιχειρηματίες που έχουν την εταιρική  διακυβέρνηση κορώνα στο κεφάλι τους καθώς παρέχουν όλες τις πληροφορίες  προς τους επενδυτές.
Δεν έχουν σκοτεινά σημεία και κυρίως δεν χρειάζονται τη νομοθεσία  για να τους προστατεύσουν αλλά βάζουν δικές τους δικλίδες  ασφαλείας υπέρ των  μετόχων.
Το διοικητικό συμβούλιο δεν είναι οικογενειακή  υπόθεση είναι των μετόχων.
Αυτό είναι το πνεύμα που πρέπει να διακατέχει τη διοίκηση μιας  εταιρείας  ενώ  πρέπει να γίνει  παράδειγμα προς αποφυγήν  όσα έκανε η διοίκηση του Κουτσολιουτσου στη δική του επιχείρηση, αλλά να σημειωθεί μεγάλωσε χάρη στους μετόχους που τον εμπιστεύθηκαν.  
Ωστόσο αίσθηση  προκαλούν οι αναφορές για συνεργασία του Τζώρτζη  Κουτσολιούτσου  με τις  εποπτικές αρχές εννοεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  όπως και η αναφορά του ότι με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας προσεγγίζουμε την διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.
Δηλαδή οι εποπτικές αρχές  και  η Δικαιοσύνη έγιναν  συνεργάτες τους!
Πάντως η ανακοίνωση του Τζώρτζη  Κουτσολιούτσου μας αποκαλύπτει ότι μέχρι σήμερα  δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος επί των λογιστικών  καταστάσεων  διότι  η ελεγκτική  εταιρεία  είχε  βάλει ως όρο να γίνουν αλλαγές  στη  διοίκηση  της εταιρείας και στην Επιτροπή  Ελέγχου της εταιρείας καθώς  μέχρι πρόσφατα το ρόλο του ελεγκτή της  εταιρείας  την είχε αναθέσει στον πεθερό  του.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι η επιλογή του ελεγκτή έγινε σε συνεργασία με τις  εποπτικές αρχές δηλαδή με την  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον πρόεδρο  κ Χαράλαμπο Γκότση και γνώριζε ότι δεν γίνονταν κανένας έλεγχος από τις 14 Μαίου.  
Αυτό που κατανοεί ο σοβαρός και έντιμος επιχειρηματίας είναι ότι οι εποπτικές αρχές με τη στάση τους δεν επιθυμούν να  ξεχωρίσουν  την ήρα  από το σιτάρι Ωστόσο η ανακοίνωση του Τζώρτζη  Κουτσολιούτσου δεν μας λέει αν μεταβίβασε  τα   προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία  όπως και που βρίσκονται οι τραπεζικές τους  καταθέσεις  για  να ξέρουν που θα  ψάξουν οι επενδυτές  που σας εμπιστεύθηκαν και έχασαν  τα λεφτά  τους.
Πρέπει  να γίνει σαφές και κατανοητό  κανένας  δεν  επιτέθηκε  στη Folli – Follie . Τα δικά τους λάθη τους έφεραν  τη Folli Follie στο επίκεντρο της δημοσιότητας, τα οποία για στους διαχειριστές ήταν γνωστά τα τελευταία 5 χρόνια αναφορικά με τις εγγραφές  ενός ορκωτού λογιστή από την Ασία που κανείς  δεν  γνώριζε.
Υπερασπιζόμαστε τους σοβαρούς και έντιμους  επιχειρηματίες  που με σεβασμό απέναντι στους μετόχους δημιουργούν  ένα καλύτερο μέλλον  για όλους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης