Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραγκούνης (ΝΔ): Ο Καμμένος θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν θεωρεί το Σκοπιανό μείζον ζήτημα για τους ΑΝΕΛ

Καραγκούνης (ΝΔ): Ο Καμμένος θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν θεωρεί το Σκοπιανό μείζον ζήτημα για τους ΑΝΕΛ
"H τελευταία φορά που ακούσαμε νέα από τον πρωθυπουργό ήταν η ενημέρωση που έγινε από τον Τύπο για τη Μακεδονία του Ίλιντεν", αναφέρει ο Κ. Καραγκούνης
«Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να βρεθούμε προ τετελεσμένων και δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία υποχώρηση στις κόκκινες εθνικές γραμμές», ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, για το Σκοπιανό.
Ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «χειρίζονται το ευαίσθητο εθνικό θέμα με πολύ επιπόλαιο τρόπο» και σημειώνει «η τελευταία φορά που ακούσαμε νέα από τον πρωθυπουργό ήταν η ενημέρωση που έγινε από τον Τύπο για τη Μακεδονία του Ίλιντεν.
Την επιτομή δηλαδή του σκοπιανού αλυτρωτισμού. Έκτοτε ό,τι μαθαίνουμε προέρχεται από τα σκοπιανά μέσα και τον φίλιο προς την κυβέρνηση Τύπο.
Δεν είναι σοβαρή η στάση αυτή, δείχνει ότι χειρίζονται το ευαίσθητο εθνικό θέμα με πολύ επιπόλαιο τρόπο και ελπίζω να μην μας κοστίσει.
Ζητήσαμε επανειλημμένα από τον κ. Κοτζιά να μας ενημερώσει για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην ΥΠΕΞ των Σκοπίων, ότι ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μια συμφωνία και απάντηση δεν λάβαμε».
«Αν πραγματικά θεωρεί ο κ. Καμμένος ότι το Σκοπιανό είναι ένα μείζον ζήτημα για τους ΑΝΕΛ, όπως άλλωστε και για όλους τους Έλληνες, θα έπρεπε ήδη να έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης-Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ.
Ξεκαθαρίζει δε, πως «η Ν.Δ. έχει κρατήσει μια πολύ υπεύθυνη στάση», «στα εθνικά θέματα δεν φοράμε την κομματική φανέλα, ούτε προσπαθούμε να αποκομίσουμε μικροκομματικά οφέλη» και προσθέτει ότι «για να συζητηθεί το ενδεχόμενο συμφωνίας θα πρέπει η λύση να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τις γνωστές προϋποθέσεις καθώς και τους αναγκαίους όρους σωρευτικά, ώστε να καταλήξουμε σε ένα όνομα κοινής αποδοχής που δεν θα δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο λαών».
Ο κ. Καραγκούνης αναφέρει ότι «ο Μητσοτάκης είναι θετικός στην εξεύρεση λύσης αρκεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να καταλήξουμε τελικά σε επωφελή λύση για την Ελλάδα».
Περαιτέρω, δηλώνει ότι για την τουρκική προκλητικότητα και για τα όσα κάνουν τον τελευταίο καιρό οι γείτονες δεν εκπλήσσεται.
Εκτιμά ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που ενώ ανήκει τυπικά στους δυτικούς θεσμούς όπως είναι το ΝΑΤΟ ουσιαστικά φέρεται με άλλο τρόπο.
Αγνοεί τις σταθερές της Βόρειο Ατλαντικής Συμμαχίας.
Ακριβώς γιατί μέσα της αισθάνεται και ομολογεί ότι οφείλει να έχει έναν άλλο στρατηγικό προσανατολισμό.
Στην πραγματικότητα σκιαμαχεί με την παράδοση του Ατατούρκ, και αυτές οι αντιφάσεις την κάνουν πολύ επικίνδυνη».
«Έχω την πεποίθηση ότι το ΝΑΤΟ και η Δυτική Συμμαχία τελικά θα λειτουργήσει πυροσβεστικά και σταθεροποιητικά στις αστάθμητες ενέργειες της Τουρκίας», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «η κυβέρνηση εν μέσω αυτής της επικίνδυνης κατάστασης μπερδεύει τα χωρικά ύδατα με την αποκλειστική οικονομική ζώνη, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους γείτονες, το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τα πράγματα».
Αναφερόμενος στα θέματα της Οικονομίας και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, ο κ. Καραγκούνης, εκτιμά ότι «αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση δεν φαίνεται στον ορίζοντας αυτή τη στιγμή» και υπογραμμίζει ότι «η πολιτική Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανάγκη ενός ακόμη μνημονίου και να φανταστείτε ότι τα μεγάλα υφεσιακά μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από 1/1/19».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης