Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υποψηφιότητα για τη θέση Juncker στην Κομισιόν θα θέσουν δύο πρώην πρωθυπουργοί της Φινλανδίας

Reuters: Υποψηφιότητα για τη θέση Juncker στην Κομισιόν θα θέσουν δύο πρώην πρωθυπουργοί της Φινλανδίας
Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Φινλανδίας Alexander Stubb και Jyrki Katainen άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο 
Ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσουν υποψηφιότητά για τη θέση του προέδρου της κομισίον μετά την αποχώρηση του Jean Claude Juncker τον επόμενο χρόνο άφησαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Φινλανδίας Alexander Stubb και Jyrki Katainen.
Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο Φιλανδοί έχουν τοποθετηθεί ως πιθανοί υποψήφιοι και για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), το οποίο είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο 46χρονος Katainen δήλωσε ότι «είναι υπό σκέψη η υποψηφιότητά του την οποία εξετάζει. Θα δούμε τι άλλο θα μπορούσε να γίνει στη ζωή και θα το συζητήσουμε με την οικογένειά μου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο περιθώριο συνάντησης του φινλανδικού κεντροδεξιού κόμματος NCP.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια του ίδιου γεγονότος αν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του Juncker, ο 50 χρονος Stubb, δήλωσε ότι το βλέπει θετικά αν και θα στηρίξει την υποψηφιότητα Katainen αν τεθεί.
«Θα εξαρτηθεί η υποψηφιότητά μου από αυτή του Jyrki... Είμαστε καλοί φίλοι και συζητούμε αυτά τα πράγματα μεταξύ μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Stubb, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης