Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η χώρα δεν θα πετύχει "καθαρή" έξοδο - Tο μόνο που ολοκληρώνεται είναι η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η χώρα δεν θα πετύχει
"H ΝΔ επιθυμεί την "καθαρή έξοδο" από τα μνημόνια και τη χρηματοδότηση της χώρας με χαμηλό κόστος δανεισμού", τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας
Την αμφισβήτησή του ότι η χώρα θα επιτύχει "καθαρή" έξοδο με την ολοκλήρωση του προγράμματος εκφράζει ο  τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
«Το μόνο που ολοκληρώνεται είναι η χρηματοδότηση της χώρας μέσω του προγράμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Αντιθέτως, οι μνημονιακές πολιτικές και μάλιστα "φορτωμένες” με πρόσθετες και βαριές δεσμεύσεις, όπως επιβεβαιώνεται στην 4η αξιολόγηση και στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, θα συνεχιστούν για τα επόμενα χρόνια», προσθέτει.
Ο ίδιος τονίζει ότι η ΝΔ επιθυμεί την "καθαρή έξοδο" από τα μνημόνια και τη χρηματοδότηση της χώρας με χαμηλό κόστος δανεισμού και κρίνει αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα "δίχτυ ασφαλείας" με την αξιοποίηση των 27 δισ. ευρώ από τους αδιάθετους πόρους του δανείου.
Σημειώνει δε, ότι το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του κόμματός του θα οδηγήσει στην επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης, που όπως εκτιμά, θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους, δίνοντας τη δυνατότητα για σταδιακή αποκλιμάκωση των δημοσιονομικών στόχων, με συνέπεια τη μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά  και των ασφαλιστικών εισφορών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης