Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Πώς η Fed εξαπέλυσε το χάος στις αναδυόμενες αγορές

Phoenix Capital: Πώς η Fed εξαπέλυσε το χάος στις αναδυόμενες αγορές
Phoenix Capital: Πώς η Fed εξαπέλυσε το χάος στις αναδυόμενες αγορές
Το σχέδιο της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) για απόσυρση ρευστότητας ύψους 1 τρισ. δολαρίων το 2018 μέσω της μείωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τις αναδυόμενες αγορές αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Μέσα στο 2018, η Fed έχει συρρικνώσει τον ισολογισμό της κατά 116 δισ. δολάρια.
Αυτό ακούγεται ότι είναι πολλά χρήματα μέχρι να το δείτε βάση της παρακάτω προοπτικής.



Αυτή η μικρή μείωση του ισολογισμού από τη Fed, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα νομίσματα αρκετών αναδυόμενων αγορών, με αποτέλεσμα να πιέζονται οι χρηματιστηριακές αγορές από τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και την Τουρκία.



Με απλά λόγια, η Fed έχει συρρικνώσει τον ισολογισμό της κατά λιγότερο από 3% και ήδη δημιουργεί μια κρίση στις αναδυόμενες αγορές.
Σύμφωνα με τη Phoenix Capital η Fed θα πρέπει τώρα να μη προχωρήσει στη συνέχιση της μείωσης του ισολογισμού της καθώς και στις προβλεπόμενες αυξήσεις των επιτοκίων για το 2018.
Η εναλλακτική λύση (μια αποπληθωριστική κρίση στις αναδυόμενες αγορές που τελικά θα διαρρεύσει στις ΗΠΑ) είναι πολύ άσχημη επιλογή.
Αυτό πρόκειται να εξαπολύσει και το πληθωριστικό παλιρροϊκό κύμα καθώς το δολάριο θα υποχωρεί σαν «πέτρα» στις αγορές συναλλάγματος, προκαλώντας εκτίναξη των πληθωριστικών πιέσεων.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης