Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μόσχα ο Κοτζιάς – Συνάντηση με τον Lavrov – Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις, Βαλκάνια και ανατολική Μεσόγειος

Στη Μόσχα ο Κοτζιάς – Συνάντηση με τον Lavrov – Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις, Βαλκάνια και ανατολική Μεσόγειος
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση και με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλο
Επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 13/6 ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του Sergei Lavrov.
Στο επίκεντρο της συνάντησης και με ευκαιρία τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, θα βρεθούν τόσο διμερή θέματα όσο και ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος κυρίως γύρω από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις με την Τουρκία, στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, αλλά και στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο με απώτερο στόχο να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση σε θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
Οι διμερείς διαβουλεύσεις αναμένεται να περιστραφούν και γύρω από την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών με την ελληνική πλευρά να εστιάζει στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των οικονομιών, καθώς και τις ευκαιρίες συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της τεχνολογίας/καινοτομίας, της ενέργειας, του τουρισμού κ.ά.
Ο κ.Κοτζιάς στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Μόσχα, θα γίνει δεκτός από τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών, Κύριλλο, θα εκφωνήσει ομιλία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας στο πλαίσιο τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα, ενώ θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών think tank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης