Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για στρατιωτική ενίσχυση στην Ευρώπη απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή

Ρωσία: Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για στρατιωτική ενίσχυση στην Ευρώπη απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Alexander Grushko, τόνισε ότι η Μόσχα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εγγυηθεί την ασφάλειά της
Ως «απειλή» απέναντι στην ασφάλεια της Ευρώπης χαρακτήρισε η Ρωσία το νέο σχέδιο του ΝΑΤΟ για ην ενίσχυση της ετοιμότητάς του και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή, τονίζοντας παράλληλα ότι η Μόσχα θα λάβει υπόψην της τα σχέδια του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του δικού της στρατιωτικούς σχεδιασμού.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Alexander Grushko, τόνισε ότι η πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ «δημιουργεί απειλή για την ευρπωαϊκή ασφάλεια», προσθέτονας εν συνεχεία ότι η Ρωσία «θα λάβει όλα τα απαραίτητα στρατιωτικά μέτρα ώστε να εγγυηθεί τη δική της ασφάλεια».
Το σχέδιο του ΝΑΤΟ, το οποίο υποστηρίχθηκε από τους υπουργούς Άμυνας της Συμμαχίας, έχει ως στόχο την προστασία των συμμάχων απέναντι στις αυξημένες απειλές από τη Ρωσία, καθώς και την ενίσχυση της ετοιμότητας της Συμμαχίας, μέσω της διευκόλυνσης μεταφοράς στρατευμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη σε περίπτωση μίας κρίσης.
Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, στόχος του σχεδίου δεν είναι «η δημιουργία και η ανάπτυξη νέων δυνάμεων, αλλά η ενίσχυση της ετοιμότητας των υφιστάμενων δυνάμεων κάθε συμμάχου», με τον ίδιο παράλληλα να προσθέτει ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το απρόβλεπτο».
«Οι απόψεις της Ρωσίας για τις προετοιμασίες της συμμαχίας στην ανατολική πλευρά είναι γνωστές», τονίζει ο Grushko, τονίζοντας εν συνεχεία ότι «λειτουργούμε με βάση την υπόθεση ότι (το ΝΑΤΟ) επιδεινώνει σημαντική τη στρατιωτική ασφάλεια στην Ευρώπη».
Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα λάβει υπόψην τα σχέδια του ΝΑΤΟ στο δικό της στρατηγικό σχεδιασμό, ο ίδιος τόνισε ότι «χωρίς αμφιβολία, θα το λάβουμε υπόψην».
«Εάν προκύψει ανάγκη, θα λάβουμε όλα τα στρατιωτικά και τεχνικά μέτρα τα οποία θα εγγυηθούν την ασφάλειά μας και την αμυντική μας ικανότητα», καταλήγει ο Grushko, ο οποίος είχε διατελέσει κατά το παρελθόν πρεσβευτής του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης