Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Γαλλία: Στο 2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 0,4%, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία
Με υψηλότερους ρυθμούς επιταχύνθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλάι για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημειρνά (14/6) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που ειχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκε στο 2% σε ετήσια βάση, έναντι 1,6% τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο 1,8%.
Η επιτάχυνση του Μαΐου οφείλεται πρωτίστως στις υψηλότερες τιμές στον τομέα της ενέργειας, και δευτερυόντως στους τομείς τροφίμων και υπηρεσιών.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4%, διευρύνοντας την άνοδο του 0,2% που σημείωσαν τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά 0,2%.
Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός σκαρφάλωσε στο 2,3% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας σημαντική επιτάχυνση σε σχέση με το 1,8% του προηγούμενου μήνα.
Ο εναρμονισμένος ΔΤΚ ενισχύθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς ανώτερα σε σύγκριση με το 0,4% των αρχικών εκτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης