Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το CVC Capital ο νέος εταίρος της Chipita στη Μαλαισία

tags :
Το CVC Capital ο νέος εταίρος της Chipita στη Μαλαισία
To fund εξαγόρασε το 60% των μετοχών κοινοπραξίας που έχει δημιουργήσει η Chipita με την εταιρεία Munchy's
Tο γνωστό Fund CVC Capital Partners με συνολικό ενεργητικό 70 δισ  δολαρίων έγινε εμμέσως συνέταιρος της Chipita,  από τη μακρινή  Μαλαισία καθώς εξαγόρασε το 60% των μετοχών μιας εταιρείας που είχαν δημιουργήσει από κοινού η ελληνική εταιρεία με τη Munchy’s.
To CVC Capital στην Ελλάδα επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στον κλάδο Υγείας και εμφανίζεται ένας από τους ισχυρούς διεκδικητής ιδιωτικών κλινικών.  
Η διοίκηση της Chipita τη χρονική στιγμή που σταμάτησε τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, εμφανίζεται το CVC  Capital που διαθέτει  ένα πακτωλό κεφαλαίων  να αγοράζει μία εταιρεία στη Μαλαισία που παρασκευάζει  μπισκότα και  κρουασάν και προωθεί  στην αγορά τα προϊόντα της Chipita.
Η εμφάνιση του CVC Capital Partners στο  …πλευρό του Σπύρου  Θεοδωρόπουλου , μπορεί  να  ανοίξει νέους ορίζοντες στο μέλλον  ανάμεσα στις δύο εταιρείες;  
Είναι αρκετά  πρόωρο να  διαμορφωθούν  σενάρια  με επίκεντρο τη Chipita με  την παρουσία  του CVC στα «χωράφια» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, λέει στέλεχος  της αγοράς.
Πιο  αναλυτικά το CVC απέκτησε το 60%  των μετοχών της εταιρείας  Munchy’s  Food Industries.
Η  ιστοσελίδα  της Chipita κάνει ιδιαίτερη  αναφορά  στην εταιρεία.
Πιο  συγκεκριμένα  αναγράφει ότι  η  εταιρεία Muchico Bakery SDN BHD ιδρύθηκε το 2017 ως κοινοπραξία μεταξύ της Chipita και της MUNCHY FOOD INDUSTRIES SDN BHD (Munchy’s).
Η εταιρεία Munchy’s, με έδρα τη Μαλαισία, έχει καθιερωθεί τα τελευταία 25 χρόνια, ως η Νο1 εταιρεία παραγωγής μπισκότων. Διαθέτει εργοστασιακές εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας στη Μαλαισία, την Κίνα και την Ινδονησία.
Τα προϊόντα της Munchy’s σήμερα, είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα λιανικής στη Μαλαισία και κυκλοφορούν σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η Muchico διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής κρουασάν στο Johor, Μαλαισία. Το 2017 εισήγαγε το κρουασάν 7DAYS στη Μαλαισία.
Η Muchico είναι επίσης παρούσα στη Σιγκαπούρη από τις αρχές του 2018.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης