Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ βελτιώνει τη θέση της χώρας στο ονοματολογικό - Δεν θα αποκαλείται διεθνώς ως "Μακεδονία"

Αχτσιόγλου: Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ βελτιώνει τη θέση της χώρας στο ονοματολογικό - Δεν θα αποκαλείται διεθνώς ως
Με αυτή την ονομασία περισσότερα από 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ η οποία μετέχει ως "Μακεδονία" σε διεθνείς οργανισμούς
«Η συμφωνία που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση με την ΠΓΔΜ βελτιώνει τη θέση της Ελλάδας και σέβεται την εθνική πάγια γραμμή» τόνισε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της για την ονοματολογία της ΠΓΔΜ.
«Πρέπει να δούμε τα γεγονότα ξεκάθαρα κι αυτό είναι οτι από τη δεκαετία του 1990 η ΠΓΔΜ γίνεται δεκτή στους διεθνείς οργανισμούς όχι απλά με ονομασία που περιέχει τον όρο Μακεδονία αλλά ως «Μακεδονία» σκέτο.
Με αυτή την ονομασία περισσότερα από 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ η οποία μετέχει ως "Μακεδονία" σε διεθνείς οργανισμούς. Η συμφωνία που έχουμε σήμερα βελτιώνει τη θέση της Ελλάδας έναντι αυτού καθώς όλα αυτά τα κράτη πλέον πρέπει να καταργήσουν το «Μακεδονία» και να την αποκαλούν «Βόρεια Μακεδονία».
Η Εφη Αχτσιόγλου υπεραμύνθηκε της συμφωνίας λέγοντας ότι «σέβεται τις αξίες και την ιστορία των δύο λαών, δημιουργεί καλύτερες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, κατοχυρώνει την Ελλάδα ως χώρα πυλώνα στα Βαλκάνια και ανοίγει νέους επιχειρηματικούς δρόμους»
Όπως τόνισε είναι ακόμη καλύτερη από οποιαδήποτε προηγούμενή της καθώς για πρώτη φορά υποχρεώνει τη γειτονική χώρα να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματός της, κάτι που δεν είχαν απαιτήσει οι προηγούμενε ελληνικές κυβερνήσεις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης