Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας για το γεύμα στο Οτέσεβο: Ήταν σχεδόν σαν τραπέζι γάμου – Κοτζιάς: Δύο οι προτεραιότητες

Τσίπρας για το γεύμα στο Οτέσεβο: Ήταν σχεδόν σαν τραπέζι γάμου – Κοτζιάς: Δύο οι προτεραιότητες
O Α. Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την πΓΔΜ
Αναχώρησε ο πρωθυπουργός , Α. Τσίπρας, από το χωριό Ψαράδες για την Αθήνα, ωστόσο κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει πως ήταν το κλίμα στο γεύμα που ακολούθησε στην πλευρά της ΠΓΔΜ, στην όχθη της Μεγάλης Πρέσπας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της γείτονας χώρας.
«Ήταν πολύ καλό το κλίμα, σχεδόν σαν τραπέζι γάμου» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, χωρίς να πει οτιδήποτε άλλο.
Σημειώνεται ότι ο Α. Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την πΓΔΜ.

Κοτζιάς: Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα

Την ικανοποίηση του για το κλίμα στο γεύμα που παρατέθηκε στην πλευρά της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς,  ο οποίος σημείωσε ότι το κλίμα έχει αλλάξει, είναι θετικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Κατά την συνομιλία του με δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά «μας φιλοξένησαν, φάγαμε και συζήτησα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τις προτεραιότητες».
Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι το επόμενο διάστημα οι δύο προτεραιότητες είναι η εφαρμογή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.
Όπως ανέφερε  «τώρα που ξεπεράστηκε το πρόβλημα του ονόματος και του αλυτρωτισμού, η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ θα είναι ίσως οι πιο κοντινές χώρες της περιοχής».
Μάλιστα, ο υπουργός ψάχνει ημερομηνία για να επισκεφθεί τα Σκόπια, ενώ το καλοκαίρι θα γίνει ένα διήμερο σεμινάριο.
Ο ίδιος έκανε αναφορά και στα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη Μεγάλη Πρέσπα, σημειώνοντας ότι από αυτά θα ωφεληθούν οι κάτοικοι στις όχθες της λίμνης που ανήκει σε τρεις χώρες, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης