Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά +8,1% ενισχύθηκαν οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Κατά +8,1% ενισχύθηκαν οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Το εμπορικό πλεόνασμα που κατέγραψε η Ιαπωνία με τις ΗΠΑ ήταν το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2013
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων ετών ενισχύθηκαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (18/6) στοιχεία της κυβέρνησης, δεχόμενες ώθηση από την υψηλότερη ζήτηση προς τα οχήματα, τον εξοπλισμών οχημάτων και τον εξοπλισμών ημιαγαγών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας ενισχύθηκαν κατά +8,1% σε ετήσια βάση, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ετήσια άνοδο της τάξεως του +7,5%.
Οι εξαγωγές της χώρας αναμένεται να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, χάρη στην αυξημένη ζήτηση προς τα βιομηχανικά προϊόντα και τα οχήματα, ωστόσο το εμπορικό πλεόνασμα που σημειώνεται με τις ΗΠΑ αποτελεί «στόχο» των προστατευτικών πολιτικών του Donald Trump.
Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά +5,8% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, ταχύτερα σε σχέση με την ετήσια άνοδο της τάξεως του +4,3% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.
Ωστόσο, οι εισαγωγές της χώρας κατέγραψαν μεγαλύτερη άνοδο, και συγκεκριμένα κατά +19,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καθώς η ζήτηση προς τα αμερικανικά αεροσκάφη και τον άνθρακα ενισχύθηκε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ να υποχωρήσει κατά -17,3% σε ετήσια βάση, στα 3,08 δισ. δολ. γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2013.
Οι συνολικές εισαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά +14% σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων για ετήσια άνοδο της τάξεως του +8,2%, διευρύνοντας το εμπορικό έλλειμμα της χώρας στα 5,23 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης