Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας θα πάει στις εκλογές και μετά θα έρθει και θα πει mea culpa

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας θα πάει στις εκλογές και μετά θα έρθει και θα πει mea culpa
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποίησε το Σκοπιανό για να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και να δημιουργήσει πρόβλημα στο Κίνημα Αλλαγής
Νέες κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε σήμερα (18/6/2018) ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ για την ονομασία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «χρησιμοποίησε εξαρχής το ζήτημα αυτό ως μοχλό σύγκρουσης για να φέρει σε δύσκολη θέση την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας», αλλά και «να κάνει μία παρέμβαση «δημιουργική» στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, δημιουργώντας προβλήματα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής».
Ο ίδιος προέβλεψε: «Έτσι θα πάει στις εκλογές ο κ. Τσίπρας, με ρήξεις δήθεν στην εξωτερική πολιτική, με ρήξεις σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος και με ρήξεις σε σχέση με τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, και μετά θα έρθει και πει mea culpa, όπως είπε στη συνέντευξή του στην Die Welt».
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη στάση του πρωθυπουργού «υδαρή, όχι υδραργυρική, υδαρής, δηλαδή δεν έχει καμία υπόσταση, δεν έχει ραχοκοκαλιά, παίρνει το σχήμα του δοχείου στο οποίο τοποθετείται κάθε φορά».
Τέλος, εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τους υπαινιγμούς που έχουν διατυπωθεί ότι αυτή τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας θα την ανταλλάξει με μία καλύτερη συμφωνία για το χρέος, για τα μεταμνημονιακά, για τις συντάξεις κ.λπ., λέγοντας πως «αν αληθεύουν είναι τραγικά.
Δηλαδή θα έχουμε για πρώτη φορά μία, θα έλεγα, ευτελιστική διασύνδεση της οικονομικής κατάστασης της χώρας με την εξωτερική πολιτική».
«Ουδείς μέχρι το 2015 που παραδώσαμε εμείς την κυβέρνηση, τόλμησε και διανοήθηκε, το λέω ρητά και κατηγορηματικά, να έρθει να μας πει, ελάτε να συμψηφίσουμε την οικονομική σας ανάγκη, τη διαπραγμάτευση για δάνεια, τη διαπραγμάτευση για το χρέος με την εξωτερική πολιτική, με το θέμα του ονόματος, με το θέμα της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες με την Αλβανία ή πολύ περισσότερο με τα ελληνοτουρκικά ή με το Κυπριακό, ουδείς ποτέ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης