Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Πώς η Fed μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση στη Wall Street

Phoenix Capital: Πώς η Fed μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση στη Wall Street
Phoenix Capital: Πώς η Fed μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση των αμερικανικών μετοχών
Την περασμένη εβδομάδα η Fed ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια ακόμα δύο φορές μέσα στο 2018 και τρεις ακόμα φορές το 2019.
Η Fed ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να μειώνει τον ισολογισμό της αποσύροντας 50 δισ. δολάρια  ρευστότητας ανά μήνα ή περίπου 600 δισ. δολάρια ετησίως.
Στην αγορά δεν άρεσε αυτή η ανακοίνωση, με τις μετοχές να καταγράφουν απώλειες.
Αυτό θέτει το εξής ερώτημα «είναι η Fed έτοιμη να προκαλέσει μια κατάρρευση της αγοράς;» τονίζει στο τελευταίο της report.
η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
 Εάν ρωτήσετε έναν επενδυτή στις αναδυόμενες αγορές, η απάντηση είναι, σύμφωνα με τη Phoenix Capital ότι «η Fed το έχει ήδη κάνει».
Το ETF Emerging Market έχει σημειώσει πτώση κατά 15% από την πρόσφατη κορυφή του, ενώ άλλες αναδυόμενες αγορές όπως αυτή της Βραζιλίας έχει σημειώσει πτώση κατά 20%.



Τόσο η ΕΚΤ όσο και η BoJ περιορίζουν τα προγράμματά τους ποσοτικής χαλάρωσης.
Η ΕΚΤ θα τερματίσει το πρόγραμμα QE τον Δεκέμβριο του 2018 και η BoJ... ποιος ξέρει;
Το θέμα είναι ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και η BoJ και, διατηρούν μια χαλαρή νομισματική πολιτική, την ώρα που η Fed αυξάνει τα επιτόκια 3-4 φορές το χρόνο και παράλληλα αποσύρει ρευστότητα ύψους 50 δισ. δολαρίων το μήνα.
Σύμφωνα με τη Phoenix Capital ενώ οι περισσότερες Κεντρικές Τράπεζες χαλαρώνουν τη νομισματική τους πολιτική, η Fed συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική, σαν να αντιμετωπίσει ένα «καλπάζοντα» πληθωρισμό.
Αυτό αναγκάζει το δολάριο να κινείται υψηλότερα, το οποίο με τη σειρά του ασκεί ισχυρές πιέσεις στο σύστημα μόχλευσης του αμερικανικού νομίσματος.



Εάν η Fed δεν το καταλάβει σύντομα αυτό, θα μπορούσαμε όπως αναφέρει η Phoenix Capital «να δούμε τις πιέσεις που δέχονται οι αναδυόμενες αγορές να διαχέονται στο δείκτη S&P 500.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης