Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 27 Ιουνίου το Nomination Committee της Εθνικής για να καθορίσει το πλαίσιο για το νέο CEO

Στις 27 Ιουνίου το Nomination Committee της Εθνικής για να καθορίσει το πλαίσιο για το νέο CEO
Το καλό σενάριο θα ήταν 10-15 Ιουλίου η Εθνική να έχει νέο διευθύνοντα σύμβουλο - Το αργότερο όμως αρχές Σεπτεμβρίου πρέπει όλα να έχουν ξεκαθαρίσει
Πιθανότατα στις 27 Ιουνίου ή 28 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Nomination Committee της Εθνικής Τράπεζας για να καθορίσει το πλαίσιο για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο.
Με βάση ορισμένες ενδείξεις στην αρμόδια επιτροπή της Εθνικής θα εξεταστούν πρόσωπα όχι ακόμη στην φάση της αξιολόγησης αλλά της λίστας που θα αρχίζει να βολιδοσκοπεί ο ειδικός σύμβουλος που έχει αναλάβει την διαδικασία.
Πηγή στην Εθνική τράπεζα που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews τόνισε ότι το καλό σενάριο θα ήταν 10-15 Ιουλίου η Εθνική να έχει νέο διευθύνοντα σύμβουλο.
Το αργότερο όμως αρχές Σεπτεμβρίου πρέπει όλα να έχουν ξεκαθαρίσει και θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα, το ενδιαφέρον και άλλα.
Προφανώς και η επιλογή προσώπων είναι κομβικής σημασίας.
Ο Παύλος Μυλωνάς ο σημερινός μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος ξεκάθαρα ενδιαφέρεται και θα είναι βασικός υποψήφιος.
Όμως θα υπάρξουν και άλλοι.
Τα πρόσωπα κλειδιά που θα διαδραματίσουν ρόλο είναι
-Ο Μιχαηλίδης ο πρόεδρος της Εθνικής
-Το ΤΧΣ ο βασικός μέτοχος με 40%
-Το διοικητικό συμβούλιο
-Ο SSM που επίσης παίζει ρόλο
-Ο ρόλος της ΤτΕ είναι περιορισμένος αν και στο παρασκήνιο εμπλέκεται.

Ποιοι οι ενδιαφερόμενοι;

Προφανώς και αυτή η πληροφορία είναι η πιο σπουδαία.
Το bankingnews γνωρίζει – με έμφαση στο γνωρίζει – πολλά στελέχη που θα ήθελαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, κάποια δεν θα το κάνουν και κάποιοι θα ρισκάρουν.
Όμως έχουμε αποφασίσει επειδή είναι και ενεργά στελέχη τραπεζών να μην δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου ορισμένοι…ενδιαφέρονται για άλλη τράπεζα και να δημιουργηθούν εσωτερικά ζητήματα.
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα – τα οποία ούτε καν περνούν από το μυαλό – αλλά έχουμε αποφασίσει να μην παίξουμε αυτό το παιχνίδι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης