Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mellon (μεγαλοεπενδυτής): Ένα μεγάλο sell off στη Wall Street θα είναι η αρχή μιας μεγάλης διόρθωσης

Mellon (μεγαλοεπενδυτής): Ένα μεγάλο sell off στη Wall Street θα είναι η αρχή μιας μεγάλης διόρθωσης
Η διόρθωση της αγοράς είναι αναπόφευκτη ακόμα και χωρίς τους φόβους για εμπορικό πόλεμο
Την εκτίμηση ότι οι τελευταίοι εμπορικοί δασμοί που ανακοινώθηκαν από τον Λευκό Οίκο ενδέχεται να στείλουν τις μετοχές σε ελεύθερη πτώση εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και πρόεδρος του Burnbrae Group, Jim Mellon.
Οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο «φυσικά κι έχουν μια επίδραση στην αγορά, αλλά η αγορά αντιδρά διότι είναι ήδη πολύ ακριβή» δήλωσε στο CNBC ο Mellon και πρόσθεσε ότι «έχει φτάσει η στιγμή για μια μεγάλη διόρθωση».
Ο πρόεδρος του Burnbrae Group αναφέρθηκε επίσης στον υπερβολικό εφησυχασμό στις αγορές και στις δυσανάλογες τοποθετήσεις σε αυτό που θεωρούσε ως πολύ φουσκωμένο asset όπως οι τεχνολογικές μετοχές.
Σύμφωνα με τον επενδυτικό μεγιστάνα, οι φόβοι για το εμπόριο είναι απλώς μια δικαιολογία που έψαχναν οι επενδυτές για να προχωρήσουν σε πωλήσεις.
«Υπήρξε πάρα πολύ εφησυχασμός, πάρα πολλές επαναγορές μετοχών από τις εταιρίες που στήριξαν την αγορά, υπερβολική συγκέντρωση ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα στις τεχνολογικές μετοχές των ΗΠΑ και ήρθε η ώρα για μια πολύ μεγάλη διόρθωση, που φαίνεται να αρχίζει».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNBC, η Τρίτη (19/6/2018) φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη μέρα για τις μετοχές, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να κινδυνεύουν να χάσουν στο άνοιγμα τα περισσότερα από τα κέρδη του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης