Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρχίζει στη Ρόδο η διήμερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία – Κοτζιάς: Ενισχύεται η θέση της Ελλάδας

Αρχίζει στη Ρόδο η διήμερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία – Κοτζιάς: Ενισχύεται η θέση της Ελλάδας
Το παρών στη Διάσκεψη θα δώσουν 25 αντιπροσωπείες από χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, του ΟΗΕ
Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη 21/6 στη Ρόδο οι εργασίες της διήμερης Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία, η οποία πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Απώτερος στόχος της διάσκεψης, η ενίσχυση της ασφάλειας και της συνεργασίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και η προώθηση της προσέγγισης των κρατών της ευρύτερης περιοχής.
Το παρών θα δώσουν 25 υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, του ΟΗΕ, οργανισμών συνεργασίας αραβικών χωρών, καθώς και παρατηρητών από το Βιετνάμ, την Κολομβία και την Ινδονησία.
«Μέσα από μία ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική δημιουργείται ένα «γεφυροποιό» πλέγμα ανάμεσα στις χώρες της περιοχής.
Μέσα από αυτές τις προσπάθειες, η θέση της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας, ενισχύεται και αναγνωρίζεται, όπως επίσης ενισχύεται η διεθνής εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να προωθήσει μια ευρύτερη συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ευρύτερης γειτονιάς μας» αναφέρει σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή εγγράφεται στο πλαίσιο μιας σειράς σχημάτων συνεργασίας που προωθεί η χώρα μας.
«Μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών προκλήσεων για την περιοχή, αλλά και μεγάλων προοπτικών συνεργασίας και κοινής ανάπτυξης, η φετινή Διάσκεψη επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για τη θεσμική κατοχύρωση μιας καινούριας δομής ασφάλειας στην περιοχή, στο πρότυπο του ΟΑΣΕ και της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι.
Το στοίχημα για τις χώρες της περιοχής είναι να διασφαλίσουν ένα πιο ειρηνικό και ελπιδοφόρο μέλλον»  υποστηρίζει ο κ.Κοτζιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης