Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης (ΝΔ): Παράγει αξιώσεις από την πΓΔΜ η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας

Αυγενάκης (ΝΔ): Παράγει αξιώσεις από την πΓΔΜ η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας
"Θα δούμε αλλοπρόσαλλα πράγματα από αυτή την κυβέρνηση όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές", ανέφερε ο Λ. Αυγενάκης
«Η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας παράγει τετελεσμένα για όλους, παράγει αξιώσεις από πλευράς της πΓΔΜ», υπογραμμίζει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης, σε συνέντευξη του στο "MyPortal. gr", σημειώνοντας ότι «εμείς επιδιώξαμε να μην υπογραφεί αυτή η συμφωνία».
Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη «από την ώρα που έπεσαν οι υπογραφές ξέρουμε ότι παράγει αξιώσεις από τη γείτονα και τετελεσμένα για όλους.
Εμείς επιδιώξαμε να μην υπογραφεί αυτή η συμφωνία.
Αξιοποιήσαμε την πρόταση μομφής, ένα εργαλείο που μας παρέχει η κοινοβουλευτική δημοκρατία, για αποτρέψουμε αυτή την υπογραφή, αλλά και να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να συζητήσει για 3 ημέρες το περιεχόμενο της συμφωνίας».
Τονίζει δε, πως «είναι έγκλημα απέναντι στους πολίτες να ταυτίζεται όποιος έχει πατριωτικά αισθήματα με χιτλερικούς και φασίστες».
«Εμείς είμαστε απέναντι σε κάθε μορφής βία βέβαια, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν ενθάρρυνε τη βία που στόχο είχε το πολιτικό προσωπικό», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Αυγενάκης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η πρόταση μομφής ανέδειξε τις ασυμφωνίες μεταξύ των εύκολων λόγων του πατριωτισμού, της κορόνας και του λαϊκισμού του Πάνου Καμμένου που τελικά προτίμησε την καρέκλα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κρύβονται και κατηγορούν οποιονδήποτε κάνει κριτική ως ακροδεξιό και φασίστα.
Θα δούμε αλλοπρόσαλλα πράγματα από αυτή την κυβέρνηση όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές».
Κατά τον ίδιο, «αποτυχία πλήρης μπορεί να χαρακτηριστεί η εξωτερική πολιτική. Δείτε πως διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση το προσφυγικό, τις σχέσεις με την Τουρκία, τα Ίμια, τους αιχμάλωτους στρατιωτικούς, το Σκοπιανό και πολλά άλλα.
Σήμερα, λένε ότι θέλουν να διαχειριστούν τα θέματα με την Αλβανία».
«Τρέμουμε στην ιδέα αυτή», κατέληξε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης