Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για το προσφυγικό: Αναγκαία η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή ασύλου

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για το προσφυγικό: Αναγκαία η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή ασύλου
Οι εργασίες της Συνάντησης, υπό τον  Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, θα  ξεκινήσουν στις 15:00 (ώρα Βρυξελλών)
Στις Βρυξέλλες για τη σημερινή άτυπη Συνάντηση Εργασίας για τη Μετανάστευση και το Άσυλο θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας.
Οι εργασίες της Συνάντησης, υπό τον  Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, θα  ξεκινήσουν στις 15:00 (ώρα Βρυξελλών) και στο πλαίσιο αυτής, αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ενόψει της ευρύτερης συζήτησης για τα ζητήματα αυτά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προσέλθει στην άτυπη συνάντηση με τις πάγιες ελληνικές θέσεις, τονίζοντας την ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή ασύλου, με δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα υπογραμμίσει ότι  το προσφυγικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκές και όχι μονομερείς πρωτοβουλίες, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης προσφύγων.
Σημειώνεται ότι η  άτυπη συνάντηση θα γίνει στο κτίριο Berlaymont, όπου στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου και αναμένονται οι αφίξεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα συμμετέχουν στις 15:30 ώρα Ελλάδας, με την έναρξη των εργασιών στις 16:05 και τη λήξη περίπου στις 20:00.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης