Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Οι επιθετικές συμπεριφορές στην ανατολική Μεσόγειο απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα

Καμμένος: Οι επιθετικές συμπεριφορές στην ανατολική Μεσόγειο απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα
Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Αναφορά στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης έκανε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος -κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σε σύνθεση υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών- αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της Τουρκίας.
Κατά τη συζήτηση, στο Συμβούλιο με συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, επανέλαβε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι για 117 ημέρες χωρίς απαγγελία κατηγοριών και κατέληξε τονίζοντας ότι επιθετικές συμπεριφορές στην Ανατολική Μεσόγειο απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα.
Ζήτησε όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ προχωρήσουν κατά αρμοδιότητα στις κατάλληλες ενέργειες.
Επίσης ανέφερε ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ SNMG-2 στο Αιγαίο όχι μόνο θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά να επεκταθεί η δραστηριότητά της και στην Ανατολική Μεσόγειο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Επίσης ζήτησε να μετατραπεί στην πράξη η Frontex σε συνοριοφυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αναλάβει όχι μόνο την αποτροπή αλλά και την επιστροφή των μεταναστών.
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η ΕΕ με τρίτα μη κράτη μέλη στα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας δεν μπορεί να συμπεριλάβει κράτη που δεν αναγνωρίζουν την ολότητα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο οργανισμών να μην αποκλείεται η συμμετοχή κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Νατοϊκά δρώμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης