Πολιτική

Μητσοτάκης: Το 4ο μνημόνιο συνεπάγεται πρόσθετα μέτρα για τους πολίτες - Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Μητσοτάκης: Το 4ο μνημόνιο συνεπάγεται πρόσθετα μέτρα για τους πολίτες - Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ
«Ο κ. Τσίπρας φόρεσε γραβάτα για να γιορτάσει τα δεινά που φέρνει στον πολίτη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ
Για τέταρτο μνημόνιο, το οποίο όσο και εάν προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση, είναι υπαρκτό έκανε λόγω ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε - μιλώντας ιδιαίτερα σκληρά για τους κυβερνητικούς χειρισμούς - ότι το 4ο μνημόνιο έχει, ήδη, νομοθετηθεί, ενώ αναφορικά με το χρέος υποστήριξε ότι επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ προσέθεσε ότι η ρύθμιση είναι μεν θετική αλλά δεν πρόκειται να «βγάλει» την οικονομία από το αδιέξοδο.
Υπογράμμισε ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας φόρεσε γραβάτα για να πανηγυρίσει τα δεινά τα οποία θα φέρει στους πολίτες».
Τόνισε ακόμη ότι καμία άλλη χώρα δεν «βγήκε» από το πρόγραμμα στήριξης έχοντας προ-νομοθετήσει μέτρα και υπό τόσο σφιχτή εποπτεία όσο αυτή που θα έχει η Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι «η χώρα χρειάζεται μια τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική.
Ο κ.Τσίπρας έχει αποδείξει ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει.
Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι το Ελληνικό θα είχε προχωρήσει.
Αυτή τη στιγμή ο κ.Τσίπρας έχει δεσμευθεί σε μέτρα τα οποία δεσμεύουν τη χώρα.
Εμείς μπορούμε να μειώσουμε, και θα το κάνουμε, την εισαγωγική φορολογική κλίμακα».
«Αν ήμουν πρωθυπουργός το Ελληνικό θα είχε προχωρήσει, θα είχαμε μικρότερο και πιο λειτουργικό κράτος και ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και θα πετυχαίναμε πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.
Με 2% δεν πάμε πουθενά η χώρα χρειάζεται 3% με 4%.
Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεσμεύουν την χώρα και αυτό είναι αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου του 2015».
Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι δεσμεύεται από την συμφωνία για τις συντάξεις και το αφορολόγητο ωστόσο πρόσθεσε ότι «Εμείς θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% και θα καθιερώσουμε 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί...
Το ζήτημα είναι πως θα μετριάσουμε τις συνέπειες από τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που θα γίνει μετά τον πρώτο χρόνο».

«Όχι» στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Ο κ. Μητοστάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία που έκλεισε η κυβέρνηση στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ, προσθέτοντας, πάντως, ότι εάν αυτή κυρωθεί πριν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει την εξουσία, τότε δεν θα μπορέσει να αντιδράσει.
«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία για την ΠΓΔΜ.
Δεν την διαπραγματεύτηκα, δεν συμφωνώ με πολλές πτυχές της.
Εάν η συμφωνία δεν έχει κυρωθεί όταν ανέλθουμε στην εξουσία δεν θα την κυρώσουμε.
Εάν έχει, όμως, δεν μπορούμε να αντιδράσουμε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Προσέθεσε ακόμη ότι «η βασική μας ένσταση στην συμφωνία είναι ότι αυτή η κυβέρνηση παραχώρησε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε ποτέ κάτι τέτοιο».
Προσέθεσε, ακόμη, ότι όποιον δεν συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα, αμέσως χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός, ενώ θεώρησε ότι η συμφωνία είναι «βολική» για τους εταίρους της Ελλάδας, όπως «βολικός» ήταν και ο πρωθυπουργός, ο οποίος δέχθηκε να την υπογράψει.
Ερωτηθείς για το τι περίμενε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο και επισκέφθηκε απάντησε ότι «δεν περίμενα κάτι περισσότερο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά του έθεσα ένα συνταγματικό παράδοξο ότι ο κ. Τσίπρας υπογράφει και δεσμεύει την χώρα χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη του κυβερνητικού του εταίρου».
Για τον πρωθυπουργό είπε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένας κυνικός πολιτικός που κάνει τακτικούς ελιγμούς για να παραμείνει στην εξουσία» και πρόσθεσε ότι εκείνος θα ζητήσει την τρίτη του ευκαιρία στις προσεχείς εκλογές ενώ ο ίδιος την πρώτη.

Τουρκικές εκλογές

Για τις εκλογές στη Τουρκία ανέφερε ότι «έστειλα συγχαρητήρια επιστολή στον Ερντογάν όπου του έθεσα το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών».
Πρόσθεσε ότι «Αν θέλει ¨ο κ. Ερντογάν να κάνει ουσιαστική επανεκκίνηση στις σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.
Πιστεύω ότι υπάρχει έντιμο περιθώριο βελτίωσης υπό την προϋπόθεση ότι θα σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και τους κανόνες καλής γειτονίας».
Τέλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας που άνοιξε τα σύνορα είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης