Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιταχύνονται οι διοικητικές αλλαγές – Εθνική: CEO μαζί με την ΓΣ – Alpha: CEO μετά την ΓΣ – Eurobank: Ομιλείτε Ιρλανδικά;

Επιταχύνονται οι διοικητικές αλλαγές – Εθνική: CEO μαζί με την ΓΣ – Alpha: CEO μετά την ΓΣ – Eurobank: Ομιλείτε Ιρλανδικά;
Το bankingnews παρουσιάζει πληροφορίες – ή κατά το ορθότερο σκοπίμως παρουσιάζει μερικές πληροφορίες και όχι όλες τις πληροφορίες – για τα διαδραματιζόμενα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Επιταχύνονται οι κυοφορούμενες διοικητικές αλλαγές στις ελληνικές τράπεζες.
Το bankingnews παρουσιάζει πληροφορίες – ή κατά το ορθότερο σκοπίμως παρουσιάζει μερικές πληροφορίες και όχι όλες τις πληροφορίες – για τα διαδραματιζόμενα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος μαζί με την Γενική Συνέλευση στην Εθνική τράπεζα

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα προσδιοριστεί ελάχιστες ημέρες πριν την Γενική Συνέλευση των μετόχων η οποία σκοπίμως έχει καθυστερήσει με ορίζοντα έως τα μέσα Ιουλίου 2018.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική δεν θα πάει Σεπτέμβριο αλλά έως τα μέσα Ιουλίου δηλαδή σε 3 εβδομάδες από σήμερα θα ξέρουμε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής.
Πριν λίγο καιρό είχαμε παρουσιάσει σε ρεπορτάζ ότι υπάρχουν 62 ενδιαφερόμενοι ή κατά το ορθότερο σε 62 βασικά στελέχη της ελληνικής τραπεζικής αγοράς στους οποίους έγινε κρούση για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν 5-6 στελέχη που θα μπορούσαν να αναλάβουν την θέση του CEO της Εθνικής αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς θα είναι μάχη για δύο όχι για 62…θα είναι μάχη για δύο.
Το ένα τον γνωρίζετε είναι ο σημερινός μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος ο Παύλος Μυλωνάς ο οποίος αποτελεί εσωτερική λύση.
Υπάρχει μια αίσθηση ότι Μιχαηλίδης πρόεδρος, Μυλωνάς CEO και Τζάκου αναπληρώτρια CEO θα μπορούσε να είναι το τελικό διοικητικό σχήμα στην Εθνική τράπεζα.
Η άλλη λύση προέρχεται από το εξωτερικό είναι μια λύση εγνωσμένου κύρους και ικανοτήτων.
Το θέμα είναι εάν θα επιλεγεί η εσωτερική ή η εξωτερική λύση στην Εθνική τράπεζα.
Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική θα είναι γνωστός μέσα στον Ιούλιο ώστε να επικυρωθεί στην Γενική Συνέλευση.

Alpha bank: Ο Δ. Μαντζούνης επικυρώνεται στην Γενική Συνέλευση…αργότερα θα δρομολογήσει την διαδοχή

Έχουν λεχθεί πολλά για το πότε θα αποφασίσει – ο κατά γενική  ομολογία επιτυχημένος τραπεζίτης Δ. Μαντζούνης – να αποχωρήσει από την Alpha bank.
Η επικρατούσα άποψη είναι ότι στις 29 Ιουνίου στην τακτική γενική συνέλευση ο Δήμος Μαντζούνης θα επανεκλεγεί CEO της Alpha bank και σε επόμενη φάση ο ίδιος θα δρομολογήσει την διαδοχή μέχρι το τέλος του 2018.
Οι δύο βασικοί υποψήφιοι είναι τόσο αξιόλογοι….που τους πλησίασαν για να αναλάβουν θέση CEO στην Εθνική, οπότε άλλα σχόλια δεν χρειάζονται.

Eurobank: Νέος πρόεδρος από την Ιρλανδία με εντολή Watsa (Fairfax)

O τελικός πρόεδρος της Eurobank θα είναι Ιρλανδός ωστόσο δεν είναι με την παρούσης καθώς ο Νίκος Καραμούζης θα παραμείνει δυνητικά έως τον Μάρτιο του 2019 στην θέση του προέδρου της Eurobank.
Το σενάριο που βλέπουμε είναι το εξής.
Κάποια στιγμή, θα αποχωρήσει ο Νίκος Καραμούζης και είτε θα αναλάβει προσωρινά πρόεδρος κάποιος εκ των ήδη υφιστάμενων μελών του ΔΣ…είτε θα επιλεγεί η τελική λύση που είναι ο Ιρλανδός ο οποίος είναι βασικός συνεργάτης του P. Watsa ο επικεφαλής του Fairfax το οποίο είναι ο βασικός μέτοχος με 18% περίπου της Eurobank.
Τα ιρλανδικά πάντως θα ακουστούν στο διοικητικό συμβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης