Τσίπρας στο Λονδίνο: Έρχονται πιο φωτεινές μέρες για την Ελλάδα - Είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές

Τσίπρας στο Λονδίνο: Έρχονται πιο φωτεινές μέρες για την Ελλάδα - Είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές
Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα αντιδράσει θετικά
Την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Λονδίνο.
«Έρχονται πιο φωτεινές μέρες.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές» επεσήμανε μιλώντας στο London Business School.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά της Ευρώπης για τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα.
«Η ΕΕ θεώρησε ότι η λιτότητα είναι τιμωρία για τις κυβερνήσεις που αντιδρούσαν» τόνισε και επεσήμανε ότι οι χώρες αυτές αντιμετωπίστηκαν από κάποιους ως αποδιοπομπαίοι τράγοι. 
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές και να σταθεί στα πόδια της» τόνισε επίσης.Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα από "προειδοποιητικό πρόβλημα δημοσιονομικής ανισορροπίας" έχει μετατραπεί σε "παράδειγμα" για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».


Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας -μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg- ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά τώρα είναι η Ελλάδα και όχι οι διεθνείς πιστωτές που θα αποφασίσει για το πώς θα το πράξει.
«Το σημαντικό πράγμα για το τέλος αυτού του προγράμματος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για αυτούς τους στόχους και τώρα η ευθύνη έρχεται στους Έλληνες, εμάς ή οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα τόνισε: «Θα κάνω ό, τι μπορώ για την Ελλάδα να μην επιστρέψει σε αυτή την τραγική περίοδο».
Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα αντιδράσει θετικά.
«Είναι ενδιαφέρον το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα, από μέρος του προβλήματος, έχει καταφέρει να γίνει μέρος της λύσης».
Τέλος, για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.
«Φτάσαμε εδώ με μια πολύ ισχνή πλειοψηφία, οπότε θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα φτάσουμε στο τέλος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS