Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Weidmann (Bundesbank) ο επόμενος διοικητής της ΕΚΤ και αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια έρχεται στην Αθήνα 30/8

Ο Weidmann (Bundesbank) ο επόμενος διοικητής της ΕΚΤ και αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια έρχεται στην Αθήνα 30/8
Η επίσκεψη Weidmann έχει μια σημειολογία έρχεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων και την έξοδο της Ελλάδος από 8 χρόνια μνημονιακής λιτότητας....
Στις 30 Αυγούστου 2018 ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Jens Weidmann της Deutsche Bundesbank θα επισκεφθεί την Ελλάδα μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών υπό τον Νίκο Καραμούζη σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη η επίσκεψη αυτή καθώς ο Weidmann δεν είναι μόνο ο ισχυρότερος εθνικός κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης – εν προκειμένω της Γερμανίας – αλλά και αυτός που θα αντικαταστήσει τον Draghi στην ΕΚΤ.
Ο Weidmann θεωρείται από όλους ως ο επικρατέστερος για την θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Draghi….
Ταυτόχρονα η επίσκεψη του έχει μια σημειολογία έρχεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων και την έξοδο της Ελλάδος από 8 χρόνια μνημονιακής λιτότητας.  
Η πρωτοβουλία Καραμούζη αποτελεί μια ακόμη θεσμική παρέμβαση ύψιστης σημασίας για το ελληνικό banking και την οικονομία.
Ο Weidmann της Bundesbank θα έχει συναντήσεις με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ θα μιλήσει και σε 350 επιχειρηματίες.
Ταυτόχρονα θα τον συναντήσουν και οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.
Είναι η πρώτη φορά που γερμανός κεντρικός τραπεζίτης επισκέπτεται την Ελλάδα, θα έχει σημαντικές επαφές με την πολιτική ηγεσία και το ελληνικό banking αλλά προφανώς έχει μεγάλη σημασία και ο χρόνος…
Ο Weidmann θα είναι ο επόμενος κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης θα αναλάβει στην ΕΚΤ οπότε η παρουσία του εδώ στην Αθήνα έχει μεγάλη σημασία, σημειολογία αλλά και ουσία.
Ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα θέλει στηρίγματα.
Προφανώς και ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης θα μιλήσει για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στην μεταμνημονιακή εποχή και προφανώς εκείνες τις ημέρες θα είναι πρώτη είδηση εντός και εκτός Ελλάδος.
Ο Weidmann είναι της γερμανικής παραδοσιακής σχολής που αντιμετωπίζει συντηρητικά τις οικονομικές εξελίξεις, οπότε οι επισημάνσεις του θα έχουν μεγάλη σημασία.
Η πρωτοβουλία Καραμούζη όπου έμπρακτα αποδεικνύεται η διεθνής εμβέλεια της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αποτελεί αναβάθμιση της Ελλάδος στους μεγάλους θεσμικούς όπως είναι της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.
Η διοίκηση Καραμούζη στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών που ολοκληρώνεται Μάρτιο 2019 θα αποδειχθεί ίσως η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του θεσμού.
Ο επόμενος πρόεδρος της Ένωσης ο Γιώργος Χαντζηνικολάου ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς θα αναλάβει την προεδρεία της Ένωσης Τραπεζών με τις καλύτερες προδιαγραφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης