Τελευταία Νέα
Speculator

Σκάνδαλο: Έκαναν τα στραβά μάτια στο νομικό σύμβουλο του ΕΦΚΑ και φίλο του Πετρόπουλου

Σκάνδαλο: Έκαναν τα στραβά μάτια στο νομικό σύμβουλο του ΕΦΚΑ και φίλο του Πετρόπουλου
Η αίτηση ρύθμισης έγινε για να υπάρχει δικαιολογία γιατί δεν έγιναν αναγκαστικά μέτρα από το ΚΕΑΟ
Σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους με τεράστιες ευθύνες αναδεικνύεται η υπόθεση της τεράστιας οφειλής από ασφαλιστικές εισφορές του μέχρι πρότινος νομικού συμβούλου του υποδιοικητή και νυν διοικητή του ΕΦΚΑ κου Λάμπρου Σέμπου αλλά και στενού συνεργάτη του υφυπουργού Εργασίας κου Τάσου Πετρόπουλου.
Και μπορεί να άναψαν τα αίματα χθες (28/6) στη Βουλή μετά τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και να προσπάθησαν τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης αλλά και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος να υποβαθμίσουν το θέμα αλλά η υπόθεση δεν φαίνεται να είναι τόσο απλή καθώς την ώρα που πέφτουν βροχή οι κατασχέσεις για οφειλές 1.000 ευρώ ο νομικός σύμβουλος κ. Καραμπούλιας χρωστούσε ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ και δεν κινήθηκαν διαδικασίες εναντίον του.
Ο κ. Σέμπος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Καραμπούλιας υπέβαλε παραίτηση μόλις στις 15 Ιουνίου αλλά ξέχασε να πει ότι εκτός από δικός του συνεργάτης ο κ. Καραμπούλιας είναι και στενός φίλος του υφυπουργού Εργασίας κου Πετρόπουλου  και εμφανιζόταν σε κρίσιμες συναντήσεις του Υπουργού χωρίς καν να είναι παρούσα η διοίκηση του ΕΦΚΑ.
Ξέχασε επίσης να αναφέρει ότι ήδη έχουν διαγραφεί απαιτήσεις  του ΕΦΚΑ προς τον κ. Καραμπούλια λόγω παρέλευσης εικοσαετίας και εν γνώση του είπε ότι δεν γνώριζε για το ποσό που οφείλει ο μέχρι πρότινος νομικός σύμβουλος του Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ λέγοντας ότι μπορεί να είναι 90.000 ή 110.000 ευρώ.
Η αλήθεια είναι πως το ποσό είναι της τάξεως των 150.000 ευρώ
Και αυτό το γνώριζε πολύ καλά και ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Σέμπος και ο υφυπουργός Εργασίας κος Πετρόπουλος. 
Και φυσικά όσα ανέφερε ο κ. Σέμπος περί αίτησης ρύθμισης δεν έχουν καμία βάση.
Η αίτηση ρύθμισης έγινε για να υπάρχει δικαιολογία γιατί δεν έγιναν αναγκαστικά μέτρα από το ΚΕΑΟ όπως γίνονται σε κάθε οφειλέτη και όχι σε τέτοιου ύψους οφειλές αλλά σε ποσά 1.000 και 1.500 ευρώ ελευθέρων επαγγελματιών των οποίων δεσμεύονται λογαριασμό.
ΥΓ1: Ο κ. Καραμπούλιας είναι πρώην στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ όπου έχει θητεύσει με τον κ. Λάμπρο Σέμπο
ΥΓ2: Στις αρχές του 2016 είχε μαζί με άλλους δικηγόρους στείλει αίτημα στο Λογαριασμό δικηγόρων Αγρινίου όπου κατήγγειλε την ασφαλιστική λαίλαπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης