Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,2% στις προσωπικές δαπάνες τον Μάιο 2018 - Στο 2% ο δομικός πληθωρισμός

ΗΠΑ: Αύξηση 0,2% στις προσωπικές δαπάνες τον Μάιο 2018 -  Στο 2% ο δομικός πληθωρισμός
Επιτάχυνση κατέγραψαν τον Μάιο του 2018 οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, ενώ οι προσωπικές δαπάνες παρέμειναν ισχυρές
Επιτάχυνση κατέγραψαν τον Μάιο του 2018 οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, ενώ οι προσωπικές δαπάνες παρέμειναν ισχυρές, όπως προκύπτει από επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (29/6/2018).
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι τιμές καταναλωτή, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) - που αποτελεί τον προτιμώμενο δείκτη τιμών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) - αυξήθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, όσο και τον Απρίλιο, ενώ σε ετήσια βάση ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2,3%, έναντι αύξησης 2% του Απριλίου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2012.
Την ίδια ώρα, εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και ενέργειας, ο PCE αυξήθηκε κατά 0,2%, για ένα έκτο συνεχόμενο μήνα, ωθώντας την ετήσια αύξηση του λεγόμενου δομικού δείκτη τιμών PCE στο 2,0% - η μεγαλύτερη άνοδος από τον Απρίλιο του 2012 - έναντι αύξησης 1,8% του Απριλίου, «αγγίζοντας» έτσι τον στόχο της Fed.
Την ίδια ώρα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, ενώ τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά, δείχνοντας μια αύξηση 0,5% αντί της αύξησης 0,6% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των δαπανών κατά 0,4% για τον Μάιο.
Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε κατά 0,4%, έναντι αύξησης 0,2% του Απριλίου.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης