Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Επ΄ αόριστον η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά πρώτης γραμμής

Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Επ΄ αόριστον  η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά πρώτης γραμμής
"Ισχύουν οι δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι το μέτρο θα ισχύσει επ' αόριστον", τόνισε ο Α. Μιχαηλίδης
Επ' αόριστον θα ισχύσει η εφαρμογή του μειωμένου κατά 30% συντελεστή του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού και όχι μέχρι 31/12/2018 , σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης.
Η αναφορά στην ημερομηνία 31/12/2018 στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε χθες, «γίνεται για καθαρά τυπικούς λόγους δημοσιονομικής τάξης», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι  «επειδή η υλοποίηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ έχει ένα δημοσιονομικό κόστος το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2018, ο οποίος και θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί, γι' αυτό και αναφέρεται η συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου».
Ο ίδιος εξήγησε ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν εκ του Συντάγματος ισχύ για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (λίγων μηνών), ως τη λήξη της οποίας πρέπει να εισαχθούν στη Βουλή για κύρωση ώστε να γίνουν νόμος του κράτους και «η επιλογή της νομοθέτησης δια Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε εν προκειμένω λόγω της εξαιρετικά σύντομης προθεσμίας της 1ης Ιουλίου».
«Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι το μέτρο θα ισχύσει επ' αόριστον», κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης