Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στη Βαρκελώνη πλοίο ισπανικής ΜΚΟ με 59 μετανάστες μετά την άρνηση της Ιταλίας να ανοίξει τα λιμάνια της

Ισπανία: Στη Βαρκελώνη πλοίο ισπανικής ΜΚΟ με 59 μετανάστες μετά την άρνηση της Ιταλίας να ανοίξει τα λιμάνια της
Πρόκειται για την τέταρτη άρνηση του ηγέτη της Λέγκας και υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini σε πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης
Στο λιμάνι της Βαρκελώνης κατευθύνθηκε πλοίο Ισπανικής ΜΚΟ Pro Activa Open Arms με 59 μετανάστες που διασώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης,, μετά το κλείσιμο των ιταλικών λιμανιών.
Πρόκειται για την τέταρτη άρνηση του ηγέτη της Λέγκας και υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini σε πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης, που συμμετέχει στη διάσωση μεταναστών. Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας έχει μάλιστα διαμηνύσει ότι δεν αφήνει τέτοιου είδους πλοία να εισέρχονται στα λιμάνια της χώρας, ούτε καν για ανεφοδιασμό.
«Παρά τα εμπόδια, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τη ζωή των αόρατων ανθρώπων. Οι αφηγήσεις τους για το τι βίωσαν στη Λιβύη φέρνουν τρόμο» τόνισε η οργάνωση στην ανάρτησή της, ενώ γνωστοποίησε ότι μεταξύ των διασωθέντων είναι Παλαιστίνιοι και Σύριοι.
Ο Salvini είχε υποστηρίξει νωρίτερα μέσω δικής του ανάρτησης στο Facebook ότι το σκάφος της ProActiva Open Arms έφθασε στο πλεούμενο των μεταναστών και τους διέσωσε πριν από το λιβυκό λιμενικό εντός της περιοχής λιβυκής ευθύνης ως προς τις επιχειρήσεις διάσωσης.
«Το κοντινότερο λιμάνι είναι η Μάλτα, η οργάνωση και η σημαία (του πλοίου της) είναι ισπανικές: μπορούν να ξεχάσουν την ιδέα να αφιχθούν σε ιταλικό λιμάνι» έγραψε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης