Πολιτική

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Εάν έρθει η συμφωνία για το όνομα Μακεδονία στη Βουλή φεύγουμε από την κυβέρνηση

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Εάν έρθει η συμφωνία για το όνομα Μακεδονία στη Βουλή φεύγουμε από την κυβέρνηση
Oι Aνεξάρτητοι Έλληνες δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ το όνομα Μακεδονία για την πΓΔΜ, γι αυατό μας ψήφισαν 
(upd)Ξεκάθαρος ήταν για μια ακόμη φορά σήμερα (1/7) ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχετικά με τις προθέσεις του κόμματός του στο ζήτημα του Μακεδονικού.
Ο εταίρος του Αλέξη Τσίπρα στην εύθραυστη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επανέλαβε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ότι «οι Aνεξάρτητοι Έλληνες δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ το όνομα Μακεδονία για την πΓΔΜ» λέγοντας σε έντονο ύφος ότι «εάν έρθει αυτή η συμφωνία για το Μακεδονικό προς ψήφιση στη Βουλή φεύγουμε από την κυβέρνηση».
«Οι Έλληνες μας ψήφισαν γι αυτό ακριβώς το λόγο» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος θυμίζοντας ότι πάγια θέση του κόμματός του είναι ότι «η Μακεδονία είναι μία, ελληνική και αδιαπραγμάτευτη».
Το απόλυτη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ δεν αφήνει περιθώρια για δευτερες σκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διαθέτει πλειοψηφίας μιας μόλις ψήφου και στηρίζεται εξολοκλήρου στους ΑΝΕΛ για οποιαδήποτε ψήφιση της συμφωνίας για το ονοματολογικό που υπέγραψε στις Πρέσπες.

Έχουν δρομολογηθεί οι στόχοι της συγκυβέρνησης

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι στόχος της συγκυβέρνησης ήταν η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά και πλέον, όπως είπε, η επίτευξή τους  έχει δρομολογηθεί, αφού η έξοδος από τα μνημόνια πήρε την έγκριση του Eurogroup και στις 21 Αυγούστου θα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση ότι η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές.
Κλείνοντας με την ομιλία του το μεσημέρι τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει υποστεί τέτοια επίθεση από τα ΜΜΕ.
Κάνοντας αναφορά στη σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, είπε χαρακτηριστικά «εμείς τους νταβατζήδες, από τους οποίους ανετράπη η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, θα τους στείλουμε και στα σπίτια τους και στα σίδερα», σημείωσε ότι στον πόλεμο αυτό χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα και έκανε λόγο για τον «Εσκομπάρ με 2,5 τόννους τουρκική ηρωΐνη και με την εισαγγελέα να έχει ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα αυτό που κάποιος προϊστάμενος στον Πειραιά ακόμα την περιεργάζεται αντί να την στείλει στον ανακριτή και ο οποίος κατέχει το 80% των εφημερίδων και των ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας».
Ακόμη, αναφέρθηκε στους «Τούρκους ιδιοκτήτες του Σκάϊ» που «ακολουθούν την πολιτική του Erdogan και βεβαίως ο κύριος εχθρός είμαστε εμείς. Οι άλλοι όλοι κάπου φοβούνται ή κάπου συμβιβάζονται».
Όπως είπε, «εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας και τρώμε απανωτές μαχαιριές. Χτυπάτε. Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο περισσότερο χτυπάτε, τόσο πιο βαθιά μπαίνουν στον τοίχο», συμπληρώνοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος αντέχουν γιατί «κάναμε αυτοκάθαρση τέσσερεις φορές και τώρα ακόμα μία και συνεχίζουμε λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό».
Μίλησε για «ηλίθιους» που αποφάσισαν να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ στο «ατσάλινο σημείο» τους που είναι τα εθνικά θέματα και σημείωσε «τολμούν να μιλούν για εμάς εκείνοι που έχουν γονατίσει σε όλα τα εθνικά θέματα, στο Κυπριακό με το Σχέδιο Ανάν, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αυτοί που παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας με σύνθετη ονομασία εδώ και δεκάδες χρόνια και το ομολογούν δημόσια παριστάνοντας τους μακεδονομάχους».
Περαιτέρω, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα ανακοινώσει ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και ότι θα μειωθούν οι φόροι, σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι θα παρατείνεται διαρκώς ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και ότι οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν προτάσεις νόμου για την αλλαγή στο φορολογικό σύστημα, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στις επόμενες εκλογές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι ακόμα πιο ισχυροί και «θα πορευθούμε, όσοι μείνουν, όρθιοι, θα καλέσουμε τους πολίτες να πορευθούν δίπλα μας και αυτοί που ποτέ δεν ήταν μέχρι τώρα, αλλά και κάποιοι που έφυγαν και θα δείτε ότι ακόμα μια φορά όπως έγινε το 2012 και το 2015, έτσι και το 2019 στις εκλογές αυτόνομα θα κατεβούμε και θα νικήσουμε».
Όπως είπε, «ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ότι όποιος πληγώνεται και δεν πεθαίνει, γίνεται ακόμα πιο δυνατός. Έτσι είμαστε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Οι αντίπαλοι των ΑΝΕΛ

Σχετικά με τους αντιπάλους των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος τόνισε πως «συμπορεύτηκαν με τα ακροδεξιά στοιχεία της Χρυσής Αυγής, τους απογόνους εκείνων που παρέδωσαν την Κύπρο στα χέρια των Τούρκων, συμπορεύτηκαν με τους παρακρατικούς και τόλμησαν να θέσουν σε αμφισβήτηση τη δική μας θέση με σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί ήταν η τελευταία τους επιλογή».
Έκανε λόγο για τη δοκιμασία που υφίστανται οι ΑΝΕΛ το τελευταίο διάστημα, υπό το βάρος «απειλών και εκφοβισμού» λέγοντας ότι «κάποιοι δεν άντεξαν, δεν τους συγχωρώ όλους, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να αντέξουν», ενώ «αυτούς που δεν άντεξαν γιατί απειλήθηκαν οι οικογένειές τους, τους καλώ για τελευταία φορά να γυρίσουν πίσω. Εκείνους όμως που έκαναν συνδιαλλαγή τους λέω "κρατηθείτε μακριά"», αναφερόμενος και σε παλαιότερα στελέχη των ΑΝΕΛ που αποστασιοποιήθηκαν «και φαίνεται ότι έχουν και τα μέσα για να ιδιωτεύουν».
Υποστήριξε ότι ήταν ξεκάθαρος ο στόχος να πέσει η κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα μνημόνια την 21η Αυγούστου.

Για Δ. Καμμένο και Γ. Λαζαρίδη

Ο Π. Καμμένος εξαπέλυσε βολές εναντίον του Δημήτρη Καμμένου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν δεν είχε το ίδιο επίθετο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ δεν θα εκλεγόταν βουλευτής και το χρησιμοποίησε για να γίνει «καλός υπάλληλος συμφερόντων».
Αναφερόμενος στην παραίτηση Λαζαρίδη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπογράμμισε πως θα πρέπει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα γιατί εκεί ανήκει ενώ για τα συλλαλητήρια και τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε αυτά μετέχουν ως επί το πλείστον φασίστες, σημείωσε πως υπάρχουν και τέτοια στοιχεία, αλλά η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι πατριώτες.
Μάλιστα, για τον Γ. Λαζαρίδη μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά «αντιλαμβάνομαι ότι δέχθηκε πόλεμο. Μας είπε στην ΚΟ ότι απειλείται όπως και τα παιδιά του και ότι τον κάλεσαν με άλλο υπουργό σε διαμέρισμα στην Λ. Αλεξάνδρας κατόπιν τηλεφωνήματος του κ. Δημήτρη Καμμένου για να "τα βρουν". Το είπε στην ΚΟ πριν φύγει».
Όπως είπε χαρακτηριστικά,  ο κ. Λαζαρίδης «θα φέρει την έδρα πίσω θέλει-δεν θέλει. Δεν ανήκει ούτε σε εκείνον, ούτε στους εκβιαστές του, αλλά ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης