Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης: Μετά τον Αύγουστο το πακέτο μέτρων ενίσχυσης των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων

Χαρίτσης: Μετά τον Αύγουστο το πακέτο μέτρων ενίσχυσης των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων
Η κυβέρνηση «αφήνει τα πολύ δύσκολα πίσω της», σύμφωνα με τον Α. Χαρίτση
«Ένα πακέτο μέτρων ενίσχυσης των ασθενέστερων αλλά και των μεσαίων στρωμάτων που θα καθιστούν την μετάβαση στη νέα εποχή όχι ρητορικό σχήμα, αλλά απτή πραγματικότητα», προετοιμάζεται μετά τον Αύγουστο, όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
Ο ίδιος υπογραμμίζει η κυβέρνηση «αφήνει τα πολύ δύσκολα πίσω της», εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η προσπάθεια αποσταθεροποίησής της ώστε «να μην είναι η σημερινή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα», ενώ σημειώνει ότι «η βασική διαιρετική τομή δεν είναι πλέον το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, αλλά το αν η επόμενη μέρα για την οικονομία και το πολιτικό σύστημα θα έχει προοδευτικό πρόσημο ή θα επιστρέψουμε σε όσα μας έφεραν στα μνημόνια».
Περαιτέρω, τονίζει τη σημασία της ύπαρξης νέου στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου βάσει του οποίου μπορεί να γίνει συζήτηση με επενδυτές, θεσμικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, αναφέρει ότι στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε ελάχιστο χρόνο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, εισέπραξε την ικανοποίηση των συνομιλητών της κυβέρνησης -που ανησυχούν για την κατάσταση στην περιοχή και για την προσπάθεια διείσδυσης άλλων δυνάμεων όπως η Τουρκία- για την ισχυρή πολιτική βούληση που αυτή επέδειξε.
Όπως αναφέρει η πολιτική σημασία της συμφωνίας «υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του συγκεκριμένου ζητήματος. Δημιουργεί ένα ευρύτερο κλίμα και συνεισφέρει στο να αναδειχθεί η χώρα σε σημαντική περιφερειακή δύναμη».
Σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, σημειώνει πως η μείωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για την εξυπηρέτηση του χρέους δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για κοινωνική πολιτική και για παροχή κινήτρων για επενδύσεις.
Όπως εκτιμά, οι κλάδοι που το επόμενο διάστημα θα αναπτύξουν σημαντική δυναμική είναι ο τουρισμός, νέες τεχνολογίες, φαρμακευτική και χημική βιομηχανία, ενέργεια, μεταφορές και Logistics, προσθέτοντας ότι «ειδικά για τα Logistics, τις συνδυασμένες μεταφορές και την Ενέργεια, η συμφωνία με την FYROM παίζει κομβικό ρόλο και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από αμερικανικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως κρίσιμο κόμβο για την ευρύτερη περιοχή».
Ακόμη, υπογραμμίζει τη σημασία της φετινής ΔΕΘ, που θα είναι «το πρώτο μεγάλο οικονομικό γεγονός μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες συμμετοχής σε κορυφαίο επίπεδο όλων των γειτονικών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης