Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Θα υπάρξει πλειοψηφία για τη συμφωνία για το Σκοπιανό ανεξάρτητα από τους ΑΝΕΛ

Κατρούγκαλος: Θα υπάρξει πλειοψηφία για τη συμφωνία για το Σκοπιανό ανεξάρτητα από τους ΑΝΕΛ
Δεν νομίζω ότι υπονομεύεται η σταθερότητα της κυβέρνησης υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Την θέση ότι ανεξάρτητα από το τι θα πράξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η συμφωνία για το Σκοπιανό θα περάσει από την ελληνική Βουλή διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησης υποστήριξε ότι δεν έχει τελειώσει και ότι έχει έργο να παράξει.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο Π. Καμμένος σχετικά με την αποχώρηση του από την κυβέρνηση όταν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι «ο Π. Καμμένος ήταν υποστηρικτικός προς την κυβέρνηση», συμπληρώνοντας ότι υπήρξε συνεργασία ακόμα και σε ζητήματα που δεν υπήρχε σύμπλευση απόψεων.
«Δεν νομίζω ότι υπονομεύεται η σταθερότητα της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Άμυνας θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει πολλά να κάνει και είναι σύμφωνος με την κυβερνητική πολιτική, εκτός από αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.
Είμαι βέβαιος ότι ως προς τη συμφωνία θα υπάρξει πλειοψηφία, ανεξάρτητα από τους ΑΝΕΛ» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, αναφέροντας πως «στόχος είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία και θα βρούμε τρόπο να το κάνουμε»,
Ως προς τη συμφωνία ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αναλάβει το πολιτικό κόστος μια και γνωρίζει ότι αυτό είναι καλό για την χώρα.
«Για αυτό κάναμε τη συμφωνία, για να μην είναι απλώς «Μακεδονία» το όνομα της χώρας αυτής» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος, αναφέροντας πως «οι διαδικαστικές προβλέψεις είναι έτσι συμφωνημένες, ώστε να μας προστατέψουν από το πολιτικό κόστος».
«Έχουμε προβλέψει ότι θα τελειώσουν πρώτα όλες τους τις υποχρεώσεις, δηλαδή και το δημοψήφισμα και τις αλλαγές στο σύνταγμα και μετά θα έρθει στη Βουλή μας» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος, εκτιμώντας πως «θα έχουμε πολύ πάνω από 151».
«Όμως το θέμα είναι να έχουμε πολλές παραπάνω θετικές από ό,τι αρνητικές.
Θα την έχουμε τη συμφωνία, άλλωστε άνθρωποι όπως ο Δανέλλης και ο Θεοδωράκης έχουν πει ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία.
Δεν έχουν μιλήσει όλοι» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, αναφέροντας σχετικά με τα συλλαλητήρια πως «ο κόσμος έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει».
Όσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ είπε πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση να μην αναστρέψει καμία θεσμική μεταρρύθμιση.
 «Το 2016 ψηφίστηκε ο νόμος με την υποχρέωση για ένα χρόνο να μείνει απείραχτη η προσωπική διαφορά.
Οι περικοπές στις συντάξεις δεν ήταν τμήμα του ασφαλιστικού νόμου» ανέφερε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι η πίεση από το ΔΝΤ για περικοπές στις συντάξεις είχε «βάση τον εκβιασμό» και συγκεκριμένα τον ελλειμματικό ΕΦΚΑ, που όπως είπε είναι πλεονασματικός και τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία «όχι απλώς τα πιάσαμε, αλλά τα ξεπεράσαμε».
«Το ΔΝΤ δεν είναι στο πρόγραμμα και δε θα είναι.
Μετά την έξοδο από τα μνημόνια έχουμε πολύ μεγαλύτερο εύρος κινήσεων από ό,τι στο παρελθόν» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος εκτίμησε ότι μόλις η κυβέρνηση παρουσιάσει όλα τα παραπάνω, «δεν θα υπάρχει καμία αντίρρηση από τους εταίρους να πράξουμε το αυτονόητο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης