Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και διάσπασης της Ευρωζώνης έχει καταρτίσει η Commerzbank - Θα συμμετάσχει στο PSI+ - Aναμένει ενεργοποίηση των CACs

Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και διάσπασης της Ευρωζώνης έχει καταρτίσει η Commerzbank - Θα συμμετάσχει στο PSI+ - Aναμένει ενεργοποίηση των CACs
Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε ελληνικής χρεοκοπίας και διάσπασης της Ευρωζώνης έχει καταρτίσει η Commerzbank, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο CEO της γερμανικής τράπεζας, M. Blessing. Ωστόσο διαμηνύει πως δεν θεωρεί πιθανή την κατάρρευση της Ευρωζώνης.
Ο Blessing επισήμανε μεταξύ άλλων πως η Commerzbank θα συμμετάσχει στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+).
"Μέρος της συμφωνίας για το PSI+ είναι και η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs), ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της γερμανικής πρότασης.
Εστιάζοντας στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Commerzbank, ο Blessing σχολιάζει πως η κατάσταση στις αρχές Ιανουαρίου ήταν δύσκολη, ενώ στη διάρκεια του τρέχοντος μηνός Φεβρουαρίου άρχισε να αποκλιμακώνεται.
Στόχος μας είναι έως το 2015 η τράπεζα να έχει πετύχει το στόχο για κέρδη ύψους 4 δισ. ευρώ.
Στο μεταξύ, στα 700 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι απομειώσεις της τράπεζας το δ' 3μηνο λόγω της έκθεσής της στο ελληνικό χρέος, με τη διοίκησή της να επαναλαμβάνει και αυτό το τρίμηνο ότι η κρίση χρέους συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση.
Τα καθαρά κέρδη της Commerzbank διαμορφώθηκαν στα 638 εκατ. ευρώ το 2011, κατακόρυφα μειωμένα σε σχέση με τα 1,43 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2010. Το τέταρτο τρίμηνο, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 316 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης Core Tier 1 σταθεροποιήθηκε στο 9,9%, με την γερμανική τράπεζα να προχωρά σε μείωση της έκθεσης σε επικίνδυνα ή μη εξασφαλισμένα κεφάλαια κατά 12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης